Derby tussen FC Dadizele Sport en Dosko Beveren: “90 minuten geen boezemvrienden”

Karel Van De Walle en Vincent Vervaecke klinken op een goeie afloop. © SBR
Redactie KW

Zaterdag staat in derde provinciale A de topper tussen FC Dadizele Sport en Dosko Beveren gepland. Bij beide teams is er toch een realistische ambitie, alhoewel beiden op de vorige speeldag nog in het verliezende kamp zaten.

“En dat was ook volkomen terecht”, opent de 34-jarige Daiselse verdediger Karel Van De Walle. “We keerden inderdaad wel terug tot 3-2 maar in het algemeen was Ploegsteert veel gretiger. Daardoor staan we nu met 4 op 9 gerangschikt. Als we niet te ver achterop willen geraken, dan is er weinig keuze tegen Dosko Beveren, en daar geloof ik wel in. Toch blijf ik de Doskovieten een ervaren ploeg vinden.Voor mij blijven ze de titelkandidaat nummer 1. Zelf zien wij ons met Dadizele een rustig seizoen draaien, zonder meer. Velen schuiven ons opnieuw naar voor als ze spreken over de promotie maar als vereniging willen we geen stappen overslaan.” Vincent Vervaecke is sinds een viertal jaar een boezemvriend geworden maar op het veld zal daar niks van te merken zijn. “Tegen Keiem liep het voor ons ook fout op de vorige speeldag. Een duidelijke ‘smet’ op onze goeie start. Je hoort ons inderdaad niet klagen met 6 op 9 maar in principe moet het altijd nog steeds het maximum zijn na drie speeldagen. Doordat we vorig seizoen als tweede geëindigd zijn, schuift iedereen ons inderdaad naar voor en om eerlijk te zijn wil het bestuur ook zo snel mogelijk terug naar tweede, maar een promotie krijg je niet op bestelling.”

“Drie jaar geleden verdedigden we samen de kleuren van Dosko”, klinkt het in koor. “Doordat we dezelfde interesses hadden voelden we elkaar ook goed aan, maar zaterdag zal daar niks merkbaar zijn van op het veld. Eens in de kantine zullen we natuurlijk nog een pintje drinken samen.” (SBR)

Zaterdag 21 september om 19 uur: FC Dadizele Sport – Dosko Beveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier