Dempsey Desegher bezig aan laatste weken bij Sparta: “Eindronde spelen is nu ons eerste doel”

Dempsey Desegher: “We gaan voluit voor promotie.” © EF
Redactie KW

Sparta Dikkebus staat dicht bij deelname aan de eindronde in derde provinciale A. Daarin wil het dan absoluut promoveren. Voor de 30-jarige doelman Dempsey Desegher mag het ook. Zo zou hij zijn actieve carrière op een hoogtepunt kunnen afsluiten.

“We zijn aan de huidige campagne begonnen met toch wel wat ambitie, maar we wisten dat de titel moeilijk zou worden met ploegen als Beselare en Dosko Beveren in de reeks”, vertelt de doelman. “Beide teams hebben nog maar weinig punten verloren en daardoor staan wij nu vierde. Zondag hebben we wel een knap gelijkspel gehaald op het veld van de leider. Zowel Beselare als Dikkebus speelden een aantrekkelijke wedstrijd met kansen langs weerszijden. Zelf had ik een uitstekende dag, maar dat kan ook wel van mijn opponent Vagram gezegd worden. Vandaar ook het logisch gelijkspel.”

Nu hopen de Spartanen op dat elan verder te kunnen gaan tegen Dosko Beveren. “De heenwedstrijd hebben we als ploeg verkeerd aangepakt. Vanaf minuut één speelden we veel te behouden en daardoor ook verloren we meer dan terecht met zware 4-0 cijfers. Thuis moet het anders. Willen we onze ongeslagen reeks verder zetten, dan gaan we ook tegen de Doskovieten moeten uitgaan van eigen sterkte. Geen evidentie want dit is toch één van de best voetballende ploegen uit de reeks.”

Promotie

Ondertussen staat Dikkebus dicht bij de eindronde. “Dat is nu ons eerste doel. Eens dat bereikt gaan we voluit voor promotie. Voor mij zou het mooi zijn mocht ik mijn actieve carrière kunnen eindigen met promotie.”

“Ik blijf wel aangesloten bij de club volgend seizoen, maar dan als depanneur. Meer niet want de combinatie met mijn drukke job als garagist is moeilijk geworden. Nu al sta ik 6 dagen op 7 in mijn werkplaats, de zevende wil ik vrijhouden voor mezelf”, besluit de 30-jarige uit Langemark-Poelkapelle. (SBR)

Zondag 3 maart om 15 uur: Sparta Dikkebus – Dosko Beveren A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier