BS Geluveld stopt samenwerking met trainer Lieven Dheedene

Lieven Dheedene is niet langer coach bij BS Geluveld. © VDB
Redactie KW

Opvallende afwezige afgelopen weekend op de bank bij BS Geluveld was Lieven Dheedene. De coach werd eerder in de week bedankt voor bewezen diensten na een interne onenigheid.

“Het is de club die uiteindelijk de beslissing heeft genomen om de samenwerking stop te zetten”, duidt voorzitter Stefaan Houdendycke. “Er is een discussie ontstaan over het opstellen van één van onze spelers bij de B-ploeg tussen Lieven en onze T3 Gino Deklerck. Die speler zou volgens Dheedene te lang hebben gespeeld en dat zou volgens hem de aanleiding van het puntenverlies tegen VKW Vleteren geweest zijn. De hele discussie is wat uit de hand gelopen, waardoor verder samenwerken voor ons niet meer mogelijk was.”

Akkefietjes

Houdendycke, die liever niet verder wil ingaan op het hele gebeuren, zag geen mogelijkheid meer om er nog samen uit te geraken, niettegenstaande Dheedende in eerdere interviews altijd aangaf van plan te zijn voor lange tijd in Geluveld te blijven. “We hadden het gevoel dat het niet bij die ene discussie zou blijven. Het seizoen is nog vroeg en als er zich nog enkele van die akkefietjes zouden voordoen, zou dat niet goed zijn voor de hele club.”

De spelersgroep is volgens de voorzitter goed omgegaan met het ontslag. “Uiteindelijk moet de groep zich daarbij neerleggen. Je hebt altijd spelers die een coach graag willen houden en anderen die hem liever zien vertrekken. Maar ik denk dat ze door de goede partij van afgelopen weekend in Gits getoond hebben dat ze voor de club willen strijden.”

Nieuwe coach

BS Geluveld is met hoge ambities gestart aan het seizoen. Het wil zo snel mogelijk terug naar tweede provinciale. Met zes punten uit vier wedstrijden kende het een competitiestart onder de verwachtingen. Toch zorgt de mindere start en zoektocht naar een nieuwe trainer er niet voor dat de ambitie moet worden bijgesteld volgens de 63-jarige voorzitter. “We hebben al enkele gesprekken met kandidaat-trainers gehad en er staan er nog enkele gepland. Voorlopig neemt T2 Vincent Allaeys over, maar hij heeft niet de ambitie om hoofdcoach te worden.” (BP)

Zondag 29 september om 15 uur: BS Geluveld – Sparta Dikkebus.