Brielen Sport (3A) in harde degradatiestrijd verwikkeld

Brielen Sport moet alles op alles zetten voor het behoud. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

In derde provinciale A zit Brielen Sport in een harde degradatiestrijd verwikkeld. Vorig weekend boekte men een belangrijke 0-1-overwinning op het veld van rode lantaarn SVD Kortemark. De 33-jarige verdediger IJf Menu kon met zijn ploegmaats dus de nul vast houden achterin.

“Tot vorig weekend zaten we samen met Kortemark met de rode lantaarn opgezadeld. Zeker geen leuke ervaring. In dat opzicht was de confrontatie van vorig weekend wel belangrijk. Brielen nam op Kortemark onmiddellijk het voortouw en kreeg ook enkele goeie mogelijkheden om voor het verschil te zorgen, maar altijd zat er wel ergens een voet of hand tussen. In minuut 85 scoorde Quinten Vancoillie het enige doelpunt. Daardoor zijn we toch al de laatste plaats weer kwijt. En nu willen we in één ruk richting veiliger oorden.”

Zondag staat Vleteren, dat twee puntjes meer telt in het klassement, op de agenda. “We hebben nog een eitje te pellen met die gasten”, lacht de bediende uit Zonnebeke. “In de heenwedstrijd waren we terecht 0-1 voor gekomen, maar ze wisten de scheve situatie nog in de slotfase recht te zetten. Deze punten kunnen kostelijk zijn bij de eindafrekening, een tweede keer verliezen is niet aan de orde.”

“Vooraf hadden we gehoopt om een rustig seizoen te kunnen draaien ergens in de middenmoot. De situatie is echter anders uitgedraaid, waardoor we nu zelfs in maart nog geen zekerheid hebben over het behoud. De komende weken zullen daarover meer duidelijkheid verschaffen, zelf hoop ik in derde te blijven.”

Ondertussen was IJf Menu één van de eersten om bij te tekenen. “Als jonge snaak van vijf ben ik hier gestart bij Brielen Sport. Uiteindelijk heb ik alle jeugdrangen doorlopen tot nu natuurlijk in de eerste ploeg. Ik ben trouwens de tel kwijt aan het hoeveelste seizoen ik straks start in de hoofdmatch, maar het zijn er al veel. Als het aan mij ligt, blijf ik hier voor de rest van mijn actieve carrière.” (SBR)

Zondag 3 maart om 15 uur: Brielen Sport – VKW Vleteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier