VV Emelgem-Kachtem (3C) wil negen op negen

Gianluigi Plyson. © RV
Redactie KW

In derde provinciale C kent VV Emelgem-Kachtem een minder seizoen wat toch als een verrassing en vooral als een ontgoocheling komt. Op papier geeft VVEK de nodige spelers, maar heel wat van hen belandden voor lange tijd in de ziekenboeg. Het hoopt op een 9 op 9 in de wedstrijden tegen de drie laatsten in de stand.

“Het mindere seizoen komt eerder als een ontgoocheling voor ons”, opent de 25-jarige middenvelder Gianluigi Plyson uit Izegem. “Zeker met de kern die we aan het begin van het seizoen hadden op papier. Blessures hebben hier toch wel een grote rol van betekenis in gespeeld naar mijn gevoel. Bij aanvang van het seizoen was de doelstelling toch wel om top 5 te spelen, zeker na vorig seizoen waar we op een mooie zesde plaats waren geëindigd en er bovendien toch wel wat spelers zijn bijgekomen.”

En de ziekenboeg telt heel wat namen waaronder heel wat sterkhouders. Filmon Desmet viel voor de winterstop al uit tot einde seizoen omwille van de kruisbanden. Ook Sam Maes en Maxim Van de Velde zijn al een hele tijd uit en dit tot einde seizoen. Zelfde verhaal voor Michiel Vandemaele, Liam Driessens, Hristo Nuyttens en Denzel Reynaert. Keeper Thiemen Penny is een paar weken out met een spierscheur.

Doelstelling

Er komen nog drie wedstrijden aan tegen de drie laatsten in de reeks: Hulste, Stasegem en Oostrozekebe. Hét moment om nog punten te sprokkelen. “Er is maar één doelstelling in deze matchen met de rechtstreekse concurrenten en dat is een 9 op 9 halen”, aldus Gianluigi. “Het zullen sowieso matchen worden op het scherp van de snede. Want wij moeten winnen maar ook deze ploegen moeten spelen om erin te blijven. Ik heb wel alle vertrouwen in de ploeg om deze matchen tot een goed einde te brengen en de punten mee te brengen naar Emelgem.”

Ook naar volgend seizoen toe wordt er al uitgekeken naar versterkingen, maar het is nog te vroeg om daar een goed zicht op te hebben. “Er komt wel wat versterking bij, maar daar ben ik niet mee bezig natuurlijk. Dat is aan de trainers. Eerst dit seizoen mooi afronden en het behoud zeker stellen.” (RV)

Zaterdag 23 maart om 19 uur: Hulste Sportief – VVEK.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier