SC Oostrozebeke (3C) gelooft in behoud

Trainer Kenzo Dejonghe denkt er niet aan om nu al de handdoek in de ring te gooien. (foto CLY)
Redactie KW

De jongste 2-1-zege van Scor tegen kelderploeg Otegem heeft de troepen van trainer Kenzo Dejonghe een flinke portie moed gegeven. De punten waren dan ook broodnodig in de strijd om het behoud in derde provinciale C.

Trainer Kenzo Dejonghe blikt vooruit op het verdere verloop van de competitie met nog negen matchen te gaan. “Ik kan absoluut niet ontkennen dat de jongste overwinning tegen staartploeg Otegem voor meer vertrouwen binnen de ploeg gezorgd heeft. De overwinning heeft alvast gezorgd voor een beetje meer zuurstof, wat absoluut ook nodig was. Deze overwinning zorgt er ook voor dat we weer een plaatsje opschuiven in de rangschikking, want nu staan we op de 13de stek. Mijn enige ambitie bestaat er nu in zo vlug mogelijk een veilige plaats te veroveren zodat het degradatiespook ons niet meer te pakken krijgt. Momenteel staan we al op een veilige plaats en ik hou er rekening mee dat vijf punten de marge is die we moeten blijven halen om niet te degraderen en dit met nog negen matchen te gaan”, zegt Kenzo. “Echt makkelijk zal dat niet gaan, want we komen nog de volledige top van de rankschikking tegen. Zondag al staan we voor een heel moeilijke verplaatsing tegen de tweede uit de stand, SK Geluwe. Er is absoluut geen druk voor deze match, want tegen Geluwe gaan we wellicht geen punten pakken. Ik zet geen druk op de ketel voor deze wedstrijd en wie weet valt er toch een appel uit de kast. De week daarop volgt de confrontatie thuis tegen Hulste de laatste in de stand en dat is een haalbare kaart. Die partij moet absoluut drie punten opleveren. Wanneer Hulste tegen ons verliest, vallen ze al uit de race.”

Degradatie

“Aan degraderen willen we absoluut nog niet denken. Onze kern geraakt stilaan weer compleet. We komen uit en zeer zwakke periode, maar in de derde periode moeten we absoluut nog wat oogsten. Met uitzondering van centrale verdediger Laurens Bonte krijg ik een haast volledige kern ter beschikking op enkele geschorsten na. Ons streefdoel bestaat erin om de competitie af te sluiten op een elfde of twaalfde stek wat volgens mij in onze mogelijkheden ligt nu de kern alsmaar breder wordt.” (CLY)

Zondag 25 februari om 15 uur: KSK Geluwe SC Oostrozebeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier