Ondernemer Peter Caset is de nieuwe voorzitter van Winkel Sport: “Structuur staat op poten en dorp staat achter ons”

Peter Caset volgt Geert Cool, naar wie het stadion is vernoemd, op als nieuwe voorzitter van Winkel Sport. © Jan Stragier
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport start het seizoen met een nieuwe voorzitter. Peter Caset volgt Geert Cool op. Bij rood-zwart blijven ze volledig op de eigen jeugd mikken nu de vroegere B-ploeg als A-team de club zal vertegenwoordigen. “We blijven onze filosofie trouw.”

Winkel Sport begint aan een nieuwe episode in het bestaan. De voormalige A-ploeg in eerste nationale is verhuisd naar Schiervelde in Roeselare, maar het stamnummer bleef in Sint-Eloois-Winkel. De voormalige B-ploeg schuift nu een rijtje op en wordt de A-ploeg. Maar ook sponsor en voorzitter Geert Cool is vertrokken. In zijn plaats werd Peter Caset (54) bereid gevonden het voorzitterschap op zich te nemen. De ingeweken Winkelnaar mag dan misschien wat minder bekend zijn in voetbalmiddens, ook daar heeft hij al meer dan zijn sporen verdiend. En net als Geert Cool is het ook een beslagen ondernemer. “Zelf heb ik niet gevoetbald”, geeft Peter meteen aan. “Maar ik speelde mee in de harmonie in Lichtervelde waar ik opgroeide en samen met de oudere leden mocht ik mee naar Club Brugge. Daar ben ik blijven plakken, ik heb er nog altijd een abonnement in Blok 124. Maar ik moet nu ook vaststellen dat ik hier in het WSP-bestuur tussen heel wat RSCA-supporters terecht ben gekomen”, lacht hij.

Veel vriendschappen

Peter Caset is investeerder in een aantal bedrijven. Maar hij was ook aandeelhouder, sponsor en bestuurder bij KSV Roeselare. “In tien jaar tijd hebben we daar van alles meegemaakt. Van de promotie naar eerste klasse, de jaren op het hoogste niveau, de degradatie en alles was er na kwam. Maar als ik daar aan terugdenk dan schieten me meteen de momenten van veel plezier te binnen. Ik heb er ook veel vriendschappen aan overgehouden en in die periode leerde ik ook Geert Cool kennen.”

“Ik bewaar aan de jaren bij KSV Roeselare veel goede herinneringen”

Hij maakte echt kennis met Winkel Sport toen zijn oudste zoon Benoit er bij de U8 kwam voetballen. “Ik kwam als papa mee supporteren, maar ik leerde ook heel wat mensen kennen. Toen het project van de B-ploeg werd opgestart, was ik dat idee meteen genegen. Ik ben daar dan ook engagementen aangegaan, maar vooral in een ondersteunende rol en ook als sponsor.”

De B-ploeg van Winkel Sport start straks aan het achtste seizoen, maar zal dus nu ook het vlaggenschip worden van de club. Maar dat betekent niet dat men daar aan de werkwijze iets wijzigt. “Het opzet blijft dat we werken met eigen jeugd. Niet voor 60, 70 of 80 procent, maar voor de volle 100 procent. Alle spelers hebben hier dus hun jeugdopleiding of toch een deel ervan doorlopen. Dat betekent uiteraard dat je soms wat beperkter bent in sportieve ambities. Maar dat nemen we er met plezier bij. We promoveerden al eens naar tweede provinciale, maar waren een jaar later weer terug in derde. En daar hopen we een mooi seizoen te draaien. We zitten met een hongerige ploeg en trainersstaf.”

Geert Cool-stadion

De infrastructuur op Terschueren werd ondertussen omgedoopt tot het Geert Cool-stadion. “Meer dan terecht. Dankzij Geert heeft een kleine gemeente als Sint-Eloois-Winkel een unieke periode beleefd. Zijn verdienste valt niet te beschrijven. We verwachtten dat er ooit een einde zou komen aan het engagement van Geert. Daarom was het project van de B-ploeg ook gestart, om jongens uit eigen dorp perspectief te geven op competitievoetbal in de provinciale reeksen. Een filosofie die we trouw zullen blijven. Het stemt me ook blij dat ook heel wat mensen van het vroegere hoofdbestuur zijn gebleven, we kunnen ook een beroep blijven doen op hun expertise.”

En Peter Caset wordt de nieuwe voorzitter van dit geheel. “Ik heb toegezegd omdat ik ook wist dat hier al een meer dan deftige structuur op poten staat. En heel de gemeenschap van het dorp staat ook achter ons. Ik zal trachten zoveel mogelijk wedstrijden bij te wonen, zowel van de eerste ploeg als van het DB-team (reserven, red.), de NAR of een van de twaalf jeugdploegen. Ik ben ervan overtuigd dat alles hier gesmeerd zal lopen.”

Winkel Sport opent de competitie overigens op zondag 1 september met de derby thuis tegen Olympic Ledegem. “Prachtig toch. De twee voetbalploegen uit de gemeente die het tegen elkaar opnemen. We willen er een feest van maken.”

Barbecue op openingsspeeldag

Op zondag 1 september om 15 uur staat de derby tussen Winkel Sport en Olympic Ledegem op het programma. WSP grijpt deze boeiende seizoensopener aan om meteen uit te pakken met een leuk event. Vanaf 11.30 uur kun je aanschuiven voor een uitgebreide barbecue, inclusief aperitief en vier drankjes en toegang tot de wedstrijd. Prijs: 50 euro voor volwassen, 25 euro voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn slechts 100 plaatsen.

Inschrijven kan via wsp4408.gc@gmail.com en overschrijven (met vermelding van naam en het aantal personen) op het rekeningnummer BE33 8601 0770 5546

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier