Jordy Marlier ruilt FC Aalbeke B voor SV Kortrijk

Jordy Marlier. © KDS
Alfons Vandewynckele
Alfons Vandewynckele Medewerker KW

Jordy Marlier is als voetballer geen onbekende in de Kortrijkse regio. De 30-jarige Kortrijkzaan droeg ooit de kleuren van FC Marke, FC Aalbeke en NS Heule. Volgend seizoen wil hij bij SV Kortrijk nog eens proeven van derde provinciale. “Een goede sfeer en een goede ambiance zijn belangrijk voor mij.”

Met een vader als Pascal Marlier, ooit trainer bij meerdere provinciale ploegen, was het geen verrassing dat zoonlief Jordy ook gebeten was door de voetbalmicrobe. Dit seizoen draagt Jordy Marlier de blauw-witte kleuren van FC Aalbeke. Nog vijf wedstrijden en dan zit het Aalbeekse verhaal er op voor de Kortrijkzaan. Dan stapt Jordy over naar SV Kortrijk, de club naast zijn deur. “Ik kan er met de fiets naartoe”, lacht Jordy. “Ik kijk er in ieder geval naar uit. Derde provinciale is zowat mijn reeks. Ik ben best tevreden dat SV Kortrijk belangstelling toonde en ik er volgend seizoen mijn ding mag doen. Of ik erin zal slagen een vaste stek te veroveren, zal van mezelf afhangen. Maar ik heb er een goed oog op. Met 30 jaar op de teller voel ik me nog lang niet versleten.”

plannen wijzigen

Naast FC Marke en dit seizoen Aalbeke was Jordy Marlier tot vorig seizoen speler bij NS Heule. “Ik had het er bij Noordstar best naar mijn zin. Blijkbaar waren ze bij Heule ook best tevreden over mijn inbreng. Tenslotte vroeg toenmalig T1 Davy Vangheluwe of ik alsnog wilde blijven. Iets wat ik best wel zag zitten. Tot ik plots op het eind van de maand mei van hem te horen kreeg dat ik niet meer paste in zijn plannen, en ik naar een andere ploeg mocht uitkijken. De meeste ploegen hadden toen hun huiswerk al gedaan. Uiteindelijk bood Gaël Agneray me met de Aalbeekse B-ploeg een mooie reddingsboei aan. In een vroeger stadium had ik destijds met Aalbeke, toen onder T1 Piet Timmerman, een promotie mogen vieren. Aan Piet Timmerman bewaar ik trouwens de beste herinneringen. Een uitstekende trainer die zijn vak kent. Volgend seizoen wordt het dus SV Kortrijk. Naar ik verneem heerst er een goede sfeer en zit het snor met de ambiance. Twee zaken die belangrijk zijn om mij ergens thuis te voelen”, besluit Jordy Marlier. (EDL)

Zaterdag 23 maart om 19 uur: Jong Anzegem – KFC Aalbeke Sport B

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier