VV Westkapelle stelt met Johnny Lebegge nieuwe trainer aan: “Nu nog op zoek naar een keeperstrainer”

De nieuwe T1 Johnny Lebegge wordt verwelkomd door sportief verantwoordelijke Raimund De Cocq en voorzitter Nico Dryepondt. © JPV
Redactie KW

Ze zullen aan de Oostkust allicht een standbeeld oprichten voor Ulrik Maertens. Eind februari gooide eerste in bevel Frederik Peel de handdoek. T2 Ulrik Maertens kreeg de opdracht de ploeg in derde te houden en kon rekenen op de steun en de knowhow van sportief verantwoordelijke Raimund De Cocq

Na vier weken bouwen en vertrouwen opvijzelen, haalde VV Westkapelle zes op zes in cruciale duels. Met nog twee matchen voor de boeg telt de kustformatie 25 punten. Derde laatsten Aarsele en Veldegem hebben er 20. De recente wedstrijden tegen hen werden telkens met het kleinste verschil gewonnen. Het bestuur trok de juiste kaarten: na het vertrek van de hoofdcoach werd het vertrouwen geschonken aan twee absolute kenners van het huis en van de spelersgroep.

Veel ervaring

Ulrik Mouset verkiest om volgend kampioenschap assistent te blijven dus werd op zoek gegaan naar een nieuwe T1. Er werd geopteerd voor een totaal nieuw gezicht. Johnny Lebegge kwam aan de kust wonen en reageerde op de aankondiging. Een kennismaking: “In het Pajottenland startte mijn voetballeven. Vervolgens trok ik naar RWDM, waar ik vertoefde tot aan de lichting U18. Daarna tekende ik een profcontract bij KV Mechelen. Vier seizoenen later zakte ik af naar Willebroek in derde klasse en Dilbeek in vierde klasse. Aarschoot en Ursel volgden. Mijn carrière tussen de palen eindigde bij Kester-Gooik. Daar startte ik als keeperstrainer en drie maanden later promoveerde ik tot T1. Bij SK Beveren trainde ik elitejeugd U16 en de doelmannen van de lichting U18 en U21. Daar is allemaal een einde aan gekomen vermits ik ook nog tijd wil vrijmaken om mijn zonen aan het werk te zien bij respectievelijk de lichting U18 in Beveren en U14 bij Club Brugge.”

“Na het eerste contact met VV Westkapelle spraken wij elkaar twee keer en dan was alle geklonken. Mijn nieuwe uitdaging zag ik al een paar keer aan het werk. Er is ruim voldoende talent aanwezig en ik ben ervan overtuigd dat de beleidsploeg de vinger aan de pols houdt. Ulrik Maertens blijft vanzelfsprekend aan boord. Nu zijn we nog op zoek naar een keeperstrainer, die op dinsdag zijn specifieke oefeningen geeft en in het weekend tijdens de wedstrijden aanwezig is. Vermits ik zelf ettelijke jaren het doel verdedigde op hoog niveau weet ik hoe belangrijk de band met een keeperstrainer is.” (JPV)

Zondag 21 april om 15 uur: VV Westkapelle – KDC Ruddervoorde A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier