T1 Ronny Houben trekt er onmiddellijk stekker uit bij HOO Oedelem (3B): “Combinatie met werk lukt echt niet meer”

Ronny Houben verlaat het Oostveld met pijn in het hart. © JPV
Redactie KW

Ter gelegenheid van de thuismatch in het teken van de Beker van West-Vlaanderen, 4-0-winst tegen Fusion Oostende, coachte Ronny Houben voor het laatst op het Oostveld. De succescoach, die destijds Dosko Sint-Kruis als kampioen naar derde provinciale loodste, stopt definitief in klimmen en dalen.

Vanzelfsprekend betreurt Ronny Die beslissing maar de broodwinning primeert. “Vorig seizoen met HOO Oedelem realiseerden we een sterke derde periode en de ambitie om dit seizoen de lijn door te trekken was er volledig. Maar na twee weken voorbereiding is het voor mij duidelijk dat mijn huidige job, privé en voetbal bij eerste elftallen niet langer combineerbaar zijn. Vooraleer de mooie uitlaatklep die voetbal is een extra stressfactor wordt, is het beter eerlijk te zijn met mezelf en vooral met die schitterende vereniging en de spelers Zij verdienen een T1 die er altijd is en vol overgave de sportieve lijnen kan uitzetten. Mij zal je voortaan als supporter vinden bij de ploegen die me nauw aan het hart liggen zoals Doomkerke, Dosko Sint-Kruis, en de Bruinberg. Misschien zal ik bij Zwevezele, vlakbij mijn thuis, nog wat depanneren in de jeugdrangen, als een oefenmeester afwezig is maar daar blijft het bij.”

Fantastisch duo

“Voor mijn broodwinning lag een nieuwe uitdaging in het verschiet maar alles zou aanvankelijk na nieuwjaar in een stroomversnelling geraken. Plots werd de deadline drastisch vervroegd. De hoofdzetel ligt in Nederland en ik moest me steeds opjagen om op het terrein op te dagen en soms geraakte ik er zelfs niet. Dus opteerde ik voor de korte pijn. HOO Oedelem is in goede handen met T2 Giovanni Windels maar de beleidsploeg gaat nu op zoek naar een opvolger voor mij. In afwachting krijgt Giovanni Windels al mijn vertrouwen. Voor zijn komst werkte ik zonder assistent en kreeg te maken met gezondheidsproblemen van mijn vrouw, die een zware hartoperatie moest ondergaan. Daarna kwam Giovanni: we vormden een fantastisch duo, ik kon probleemloos een stuk veldwerk overlaten aan die kanjer, die twintig jaar jonger is dan ik. Vurig wens ik dat hij een even goede band opbouwt met de nieuwe T1. Voor mij is het over: de job primeert natuurlijk. Ik dank iedereen die me steunde in het provinciale voetbal, ze zullen me nog vaak terugzien als supporter.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier