SK Eernegem na vier jaar weer in tweede provinciale

Gino Moyaert. © Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

SK Eernegem is weer een tweedeprovincialer. Dankzij twee goals van Robbe Colpaert in het vierde kwartier nam Eernegem de maat van Olympic Ledegem. In een cupwedstrijd vielen nog rode kaarten voor Eernegemnaar Gillian Pype (74’) en thuisspeler Ward Vermeulen (87’).

“Een hele goeie tegenstander”, vond SKE-trainer Gino Moyaert na de 0-2-zege op het Ledegemse kunstgras. “Dat had ik ook verwacht, de scoutingsverslagen die ik kreeg, maakten dat duidelijk. De eerste tien minuten van de partij hadden we al twee mooie kansen. Ruben Gevaert kopte op de thuisdoelman en een schot van Kuba Kostyrka ging nipt over. In het tweede deel van de eerste helft nam Ledegem het een beetje over. Dreigen deden ze op stilstaande fasen of in de omschakeling. We gingen met nul-nul de rust in, maar speelden zeker niet slecht. Rustig blijven was de boodschap.”

Tweede geel

In het vierde kwartier scoorde Robbe Colpaert twee keer op bijna identieke manier. “Daardoor zaten wij op rozen, maar er waren al wat gele kaarten gevallen”, ging Moyaert verder. “Nochtans was het een sportieve wedstrijd. Circa twintig minuten voor tijd kreeg linksachter Gillian Pype een tweede gele kaart. Dat was even slikken. We kregen het tien minuten lastig, maar gaven slechts één grote mogelijkheid weg. In de slotfase kregen we alles weer onder controle. Ook Ledegem viel met tien, maar dat was al heel dicht tegen het laatste fluitsignaal.”

“We kregen het tien minuten lastig, maar gaven slechts één grote mogelijkheid weg”

Geel-blauw, club met een verleden in vierde nationale, degradeerde op het einde van het seizoen 2019-20 (toen de competitie in maart werd stopgezet) uit tweede provinciale. Het duurde vier jaar voor de club de poort naar tweede kon openbeuken. In de competitie botste Eernegem op Loppem. Nochtans sprokkelde het team 66 punten en er werd twintig keer gewonnen.

Genieten

“In de beslissende fase van de competitie merkten we dat Loppem bleef winnen”, besloot Moyaert. “Dan was er bij ons even wat decompressie, maar we zorgden ervoor dat we klaar waren voor deze eindrondewedstrijd. Ik denk dat we verdiend promoveren. We hebben hier ook hard voor gewerkt. Van deze promotie ga ik toch genieten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier