Patrick Sierens is een monument bij VVC Beernem A (3B): “Fusieverhaal is succes”

Patrick Sierens is een graag geziene gast in de kantine van Beernem. © JPV
Redactie KW

Winnen in Lombardsijde is niet iedereen gegeven. VVC Beernem slaagde daarin op de eerste competitiedag. Ondanks een snikhete namiddag werd een 2-1-ruststand omgezet naar een 3-2-zege. Een pluim voor het uithoudingsgehalte van de fusieploeg.

Gediplomeerd verpleger Patrick Sierens is een vertrouwd gezicht in de dug-out. Hij mist geen enkele match. “Op mijn 14e levensjaar sloot ik me aan bij de jeugd van Cercle Oedelem. Mijn schoolmeester Neirynck gaf de doorslag. Ik stroomde langzaam maar zeker door naar de eerste ploeg en voetbalde meer dan 400 wedstrijden in klimmen en dalen. Zelfs toen ik 44 lentes telde, werd ik nog regelmatig gevraagd bij de tweede ploeg, als er een spelerstekort was. Ik trok altijd mijn plan. Met het vlaggenschip ging ik altijd mee als verzorger, en die verantwoordelijkheid zet ik verder in Beernem. Toen we de laatste match afhaspelden van VVC Oedelem, kwamen twee ex-spelers met een doodskist op het terrein. Ze wilden symbolisch onze club begraven. Maar kom, na een jaartje zoeken en tasten zijn we erin geslaagd het fusieverhaal tot een succes te laten uitgroeien”, vertelt Sierens trots.

Bart Hernou

“Zelf ga ik nog altijd mee met VVC Beernem A en train al jaar en dag de lichting U6. Die kindjes nam ik in Oedelem ook al onder mijn hoede. Steeds weer zeg ik dat het mijn laatste jaar is, dan trekken sommigen hun ogen op en het daaropvolgende seizoen sta ik weer paraat. Onlangs, tijdens een dag voor jongeren, zag ik mijn ukjes weer glunderen.”

zes op zes?

“Wat de eerste ploeg betreft, hebben we een rotseizoen achter de rug. Om persoonlijke redenen verloren we zelfs enkele weken onze coach, Franky Mestdagh. Nu mikken we resoluut op de nacompetitie. Franky Mestdagh is een leeftijdsgenoot, een rijpe zestiger, zeg maar. Hij past hier perfect in ons midden. Vorige competitie werkte hij alleen, nu krijgt hij steun van T2 Bart Hernou. Ze werken voorbeeldig samen. Een thuismatch tegen Doomkerke is onze volgende opdracht. Zes op zes? Dat hoor je mij niet verklaren.” (JPV)

Zaterdag 7 september om 19.30 uur: VVC Beernem A – KFC Doomkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier