Maenhout wil met VK Dudzele (3B) alle 21 resterende punten pakken

Sören Maenhout. (foto JPV)
Redactie KW

De laatste stunt van Sören Maenhout tussen de krijtlijnen was zijn bijdrage aan het kampioenschap in vierde provinciale. Een week later werd hij gepolst door toenmalig voorzitter Johnny Deryckere om als assistent te fungeren van Dany Couvreur, die zijn laatste kampioenschap zou ingaan.

Vanaf het begin zette Maenhout zijn stempel, en vormde een perfect duo met zestiger Couvreur. Zijn eenvoud siert hem, zijn voetbalkennis dwingt bewondering af, zijn liefde voor het spelletje kan niemand hem afnemen.

“Ik had een merkwaardige traptechniek”, vertelt hij. “Dat balletje legde ik feilloos op het hoofd van een ploegmaat of dropte ik in de kruising. Als pagadder mikte ik met mijn kleine voetjes een voetbal in een basketring: uren aan een stuk. Mijn eerste jaar, als assistent van Dany, mocht ik evenveel oefensessies leiden als hij. Ik ging kijken naar Club Brugge en schreef trainingen op. Daarna zette ik ze om op ons niveau. Dat bleek een succes.”

Frustratie

“Mijn eerste maanden als hoofdcoach dit seizoen verliepen in een rollercoaster. De eerste tien duels verbaasden we iedereen, ook onszelf. We wonnen tegen pakweg Kanegem, Westkapelle, Ichtegem, Zerkegem, Oedelem en legden de basis voor een seizoen zonder degradatiezorgen. Ook al kregen we daarna harde klappen, we moesten niet meer naar beneden kijken. De ‘miserie’ werd veroorzaakt door kwaaltjes, blessures, reisjes of uitstap met de vriendin. Dat vind ik toch zo frustrerend – mijn jongens weten dat, ik draag het hart op de tong. Ik zal een voorbeeld geven: op 4 november speelden we thuis tegen een sterk Eernegem. We verloren eervol. Op 25 februari speelden we de terugmatch: elf van de vijftien namen op het wedstrijdblad waren anderen dan in de heenmatch!”

“Over mezelf als beginnend hoofdcoach vang ik positieve geluiden op. Dat compliment geef ik door naar de spelers: het is echt een fantastische bende. Nu reken ik op een magistrale rechte lijn. Er zijn nog 21 punten te verdienen. Ik wil ze allemaal halen.” (JPV)

Zondag 10 maart om 15 uur: FC Veldegem – VK Dudzele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier