Louis Thorrée stijgt met KSV Pittem A (3B): “Gevestigde waarde in tweede worden”

Louis Thorrée. (foto a-VDB) © Bart Vandenbroucke / VDB VDB
Redactie KW

KSV Pittem A promoveert naar tweede provinciale. In de eindronde had het genoeg aan één winstmatch tegen Winkel Sport B (1-0) om dit te bewerkstelligen. Het doel van de vereniging van bij de start van het seizoen is daarmee gerealiseerd.

“Het is nu toch al enkele jaren dat het vernieuwd bestuur ambitie uitstraalt”, zegt Louis Thorrée. “Dat laat men ook steeds blijken in hun transferpolitiek. Voor de afgelopen campagne wilden we meestrijden voor de prijzen en als de kans zich voordeed ook de kans grijpen om te stijgen.”

“In de eerste periode waren we meteen goed op dreef, maar vanaf november kregen we een serieuze terugval. Op een bepaald ogenblik stonden we zelfs maar negende meer en dook toch een kleine paniek in de rangen. De spelersgroep en de technische staf zijn echter keihard blijven verder werken en met succes, want in de derde periode verloren we maar één keer.”

Eindronde

“Een eindrondeticket was een logisch gevolg. Daarin hebben we tegen Winkel Sport B direct gewonnen en was de promotie een feit. Op Hemelvaartdag hebben we dan een soort finale afgewerkt tegen SK Geluwe (0-1-nederlaag), maar de match had geen gevolgen meer voor de toekomst, want beide teams waren al zeker.”

“Of KSV Pittem A klaar is voor de stap hogerop? Ik denk dat het sportief zeker gaat lukken om het behoud te realiseren. Vooreerst blijft de volledige huidige spelerskern intact en op bepaalde posities is nog gezorgd voor meer concurrentie. Dit samen met ons kunstgras dat eraan komt, moet het volgens mij lukken om een stabiele tweedeprovincialer te worden en ook te blijven.”

De Tieltenaar was aan zijn tweede campagne toe bij KSV Pittem A. “Lange tijd heb ik de kleuren verdedigd bij de buren van KVC Wingene. Drie jaar geleden ben ik dan verhuisd naar Wielsbeke, de laatste twee jaar speel ik hier dus bij Pittem. Het is echt een heerlijke vereniging om in te vertoeven, ik heb dus zeker nog geen moment spijt van mijn beslissing om naar hier te komen”, besluit de studerende flankspeler. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier