KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen

Luka Verhaeghe. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

Promovendus KFC Doomkerke had gerekend op een rustig seizoen in derde provinciale B, maar op enkele speeldagen van het einde is er nog geen zekerheid over een verlengd verblijf. In dat opzicht wacht zondag een belangrijke thuisconfrontatie tegen het voorlaatst geklasseerde FC Veldegem.

Er is zondag weinig keuze: Doomkerke moet winnen. Dat beseft ook de 19-jarige voorspeler Luka Verhaeghe die in het tussenseizoen overkwam van Maria-Aalter. “Mede door de promotie heb ik voor Doomkerke gekozen enkele maanden geleden. Ik kreeg hier alvast meer garantie op definitieve toetreding tot de A-kern en die belofte is het bestuur ook nagekomen. Het is niet zo dat ik elke week mag starten, maar tot de 15 behoor ik wel steeds. Vorig weekend mocht ik op HO Oedelem wel starten. We verloren er met 2-0, maar er zat zeker meer in, maar zoals al heel de campagne was er veel pech en tegenslag mee gemoeid. Dat heb je blijkbaar als ploeg als je in de staart van de klassering bengelt. Er is nu inderdaad nog geen zekerheid, maar de zaak is ook nog niet verloren. Zondag is wel een belangrijke wedstrijd voor het vervolg van de competitie. Veldegem is onze opponent en zij staan voorlaatste. Als we met hen een definitieve kloof willen slaan, dan moeten we winnen. Belangrijk is om hen niet te onderschatten, want het is zeker geen slechte ploeg. De heenwedstrijd bleef daar ook steken op een gelijkspel, maar ook daar hadden we winstkansen mits een betere efficiëntie.”

Besprekingen

Ondertussen is de sportieve cel van Doomkerke volop bezig met de besprekingen voor volgend seizoen. “Ik denk dat nu bijna iedereen is langsgeweest en de meeste ook hun woord gegeven hebben. Dat is ook bij mij het geval, enkel de krabbel ontbreekt nog. Ondanks de mindere klassering is de sfeer hier nog opperbest. Er is dus geen reden tot vertrek”, besluit de student uit Maria-Aalter. (SBR)

Zondag 3 maart om 15 uur: KFC Doomkerke – FC Veldegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier