Jonathan Verheire voelt zich kiplekker

Jonathan Verheire hoeft zich bij Beernem geen degradatiezorgen te maken. (foto JPV)
Redactie KW

Jonathan Verheire verdedigde op zaterdag 27 januari voor het laatst de netten van de eerste ploeg van VVC Beernem A (3B). Hij hield thuis de nul tegen VKSO Zerkegem. Daarna moest hij, wegens letsel en een reis die hij had gepland op een oorspronkelijk vrij weekend, plaatsmaken voor de jongere Brent Gobeyn. Maar zorgen maakt hij zich niet.

“Ik startte mijn jeugdopleiding bij Damme, en ik ben er gebleven tot ik 22 was”, vertelt Verheire. “Ik was nog maar zestien toen ik al mee mocht als tweede keeper. We promoveerden drie keer en zakten tweemaal. Johnny Bleyaert en Koen Thiebaut loodsten ons tot in de nationale reeksen. Toen al zetelde mijn vader in het bestuur en hij bleef aandringen omdat ik zou blijven. Maar ik wilde geen eeuwige belofte zijn.”

“Ik vertrok naar Polen op Erasmusuitwisseling, en toen ik terugkeerde werd ik doublure van Mattias Van Acker in Varsenare. Ook Stan Braem voetbalde daar. De eerste keeper bleef maar doorgaan, zodat ik niet uit de dug-out geraakte. Ik wilde echt eerste keeper worden, dus trok ik naar Moerkerke, in derde provinciale. Na één jaar was corona daar plots en werd de fusie beklonken. Toen heb ik voor mijn werk gekozen en twee seizoenen niet gekeept.”

“Voor het begin van het vorige kampioenschap werd ik opgebeld door Beernem. Ik startte het seizoen en speelde afwisselend met mijn concurrent Thijs Meire. Toen Franky Mestdagh kwam, maakte ik de rest van het seizoen vol. Ook in de heenronde van dit kampioenschap was ik eerste keeper, tot een maand geleden. Met Franky Mestdagh schiet ik goed op. Je ziet aan alles dat hij bij Cercle in eerste nationale tussen de palen heeft gestaan. De coach weet perfect wat een keeper nodig heeft. En neen, ik zal niet vragen waarom hij voor mijn concurrent kiest. Laat mij maar wroeten op training, dan zien we wel.”

Niet bang zijn

“We hebben een heel kleine kern. Januari is telkens een drama voor ons, wegens studieredenen. Maar we staan op onze plaats en moeten niet bang naar beneden te kijken. Loppem, Eernegem en Ruddervoorde zijn buiten categorie. Met alle andere ploegen kunnen wij ons meten.” (JPV)

Zaterdag 2 maart om 19.30 uur: VV Cercle Beernem A – Dosko Kanegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier