“Ik neem afscheid van KVC Ichtegem én van KV Oostende”: Tijs Van Wauwe (KVC Ichtegem) stapt niet mee in fusieproject

Centrale verdediger bij KVC Ichtegem Tijs Van Wauwe (32) staat al acht jaar in voor de evenementen bij KV Oostende. © GINO COGHE Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Met een thuismatch tegen kampioen Loppem en op de slotdag een partij bij middenmoter Beernem ziet het er naar uit dat KVC Ichtegem niet meer op de barrageplaats zal geraken. Daarvoor was uit bij KFC Aarsele een zege nodig.

“Via een owngoal kwamen we zaterdagavond ongelukkig op achterstand”, blikt Tijs Van Wauwe (32) terug naar speeldag 28. “We slikten nog een tweede goal. In de tweede helft schiep Aarsele geen enkele kans. Terwijl wij heel wat hoekschoppen en vrije trappen afdwongen. Ongeveer twintig minuten voor tijd kon ik de aansluitingstreffer maken. Ik kreeg nog een kans met het hoofd, maar die kopbal ging nipt naast. Het was weer nét niet. Als we die match tien keer spelen, winnen we hem zeker zeven keer.”

Tegenslagen

Zaterdagavond lukte dat niet. Ichtegem begint met vier punten achterstand op Aarsele en Veldegem aan de eindsprint. “Kampioen Loppem laat weinig liggen”, beseft Van Wauwe. “Hadden we in Aarsele drie punten gepakt, was het nog altijd moeilijk om de degradatie te ontlopen. Woody De Wandel haakte geblesseerd af, Thorsen Lasat ook. Jordy Timperman speelde, maar is nog niet honderd procent en Damon Kerkhove was geschorst. We trokken met vijftien naar Aarsele, met veel jongens die weinig minuten maakten.”

“Ik blijf in de evenementensector werken, maar straks voor een Brussels bedrijf”

Zondag wordt het de laatste thuismatch ooit van KVC Ichtegem. De club smelt samen met Jong Eernegem en speelt volgend seizoen als JEI in vierde. Tijs Van Wauwe stapt niet mee in het fusieproject. “Het lijkt nochtans een mooi verhaal”, oordeelt de centrale verdediger. “Bij de start van dit seizoen had ik al gezegd dat het mijn laatste zou zijn. Ook al kan ik het nog altijd aan, toch ga ik niet terugkeren op mijn beslissing.”

Het wordt voor Van Wauwe, van origine een Waaslander, een weekeinde in het teken van afscheid nemen. “Bij KV Oostende sta ik al acht jaar in voor de evenementen”, verduidelijkt hij. “Vrijdag neem ik daar afscheid. Ik blijf in de evenementensector werken, maar straks voor een Brussels bedrijf.”

Zondag 21 april om 15 uur: KVC Ichtegem – SV Loppem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier