Giovanni Windels promoveert van T2 naar hoofdcoach

Giovanni Windels krijgt zijn kans als T1. © JPV
Redactie KW

De pech die voetbalclub HOO Oedelem (3B) moet doorstaan, grenst aan het ongelooflijke. Een voorzitter sterft, een trainer vertrekt onverwacht en een bestuurslid wordt geveld door een aandoening aan de hersenen. Maar er is gelukkig ook positief nieuws. Giovanni Windels groeit door van T2 naar hoofdcoach.

Op het einde van vorig seizoen loodsten Ronny Houben en zijn assistent Giovanni Windels de Oostvelders naar schitterende resultaten. Na twee weken voorbereiding haakte de hoofdcoach nu af wegens werkomstandigheden. Giovanni Windels krijgt zijn kans als T1 en wordt bijgestaan door Arne Van Belleghem. Op bestuurlijk vlak was er een hiaat ontstaan na het plotse overlijden van voorzitter Chris De Cock. Erevoorzitter Kamiel Van Hyfte, intussen 86 jaar oud, nam opnieuw de fakkel over. Recent werd hij, na een aandoening in de hersenen, naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gebracht.

Intussen draait de sportieve molen verder en won de eerste ploeg, met slechts elf effectieven op het scheidsrechtersblad, met 3-5 bij de buren van Sint-Joris in het teken van de Beker van West-Vlaanderen.

Geduldig zijn

Giovanni Windels geeft tekst en uitleg. “We moeten geduld oefenen tot de spelers terugkomen. In de vakantieperiode is het altijd moeilijk. Toen ik terugkeerde van reis kreeg ik de vraag voorgeschoteld om de fakkel over te nemen. Ik aanvaardde hoewel ik telkens een serieuze afstand moet overbruggen van mijn woonplaats Desselgem naar de andere kant van de provincie. Arne Van Belleghem en ikzelf fungeren als een duo, er is geen sprake van T1 en T2, tenzij op papier.”

Identieke ambitie

Ook qua ambities doen we allerminst uitspraken: laat het ons rustig houden en proberen halfweg te eindigen, net zoals vorig kampioenschap. De spelers zijn hondstrouw maar worden een dagje ouder, net zoals die schitterende mensen uit de beleidsgroep. We zullen gegarandeerd ons beste beentje voorzetten en aan Kamieltje hebben we beloofd dat we zijn kantine in ere zullen houden. Hij is een prachtig mens en we wensen hem alle beterschap toe.” (JPV)

HOO Oostveld opent de competitie op zondag 1 september met een thuismatch tegen KVC Wingene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier