Zowat 400 voetbalfans zakken af naar het stadion in Oostende:“Aangename kennismaking, KVDO”

Niels Dumon. © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Zowat 400 voetbalfans maakten in Oostende kennis met KVDO, het voetbalproject tussen KSV Diksmuide en het failliete KV Oostende. Dat de fandag plaatsvond in het Albertpark – want zo heet het stadion opnieuw – voelde voor velen als thuiskomen. Intussen gingen al meer dan duizend abonnementen over de toonbank. De eerste competitiematch is op zaterdag 31 augustus om 20 uur in de Van Tyghemlaan tegen Wielsbeke.

Niels Dumon: “Ik ben al tien jaar abonnee en blijf fan”

Niels Dumon (31) uit De Panne ontwierp het nieuwe clublogo: vier gekleurde blokken met daarin de letters van KVDO en een kroontje erboven. “Ik werk fulltime bij de evenementendienst van De Panne en ben grafisch ontwerper in bijberoep. Al tien jaar ben ik abonnee in Oostende, en ik kwam al kijken toen de club nog in tweede en derde klasse speelde. Toen de oproep naar een nieuw logo kwam, zette ik me aan het werk. Ik nam de letters van KVDO: in plaats van ze naast elkaar te zetten, plaatste ik ze zo dat ze op embleemgrootte op de borst kunnen pronken.” Het leverde hem alvast een abonnement op voor volgend seizoen. “Maar omdat ik al eentje had gekocht, kan ik een extra persoon meenemen.”

Milà en Peter: “Deze eerste fandag straalt clubwarmte uit”

Milà Provoost (21) was een van de bezielers die enkele maanden geleden mee de symbolische begrafenis van KVO organiseerde. Samen met Peter Van Nuffel (61) is ze nu ook een van de drijvende krachten achter het collectief dat meer supportersinspraak in het clubbeleid beoogt.

“Het KVDO-bestuur gaf hierop al positieve respons”, vertellen Milà en Peter. “Dit fanevent weerspiegelt ook waar de club voor staat en waar ze naartoe wil. Kijk eens hoeveel volk hier toch aanwezig is: het verhaal lijkt aan te slaan en de respons is positief. Het is belangrijk dat we de woelige periode achter ons laten en kunnen genieten van voetbal in Oostende. Dit fanevenement voelde alvast als thuiskomen.”

Walter en Patrick: “Wat een mooi stadion hier aan het Albertpark”

Patrick en Walter
Patrick en Walter © TVA

Behalve de spelers maken ook de medewerkers van de Boterstad de overstap naar de kust. Patrick Boussery (68) en Walter Vanoverberghe (66) zijn in Diksmuide manusje-van-alles bij de A-kern. “We zijn ploegafgevaardigde, verzorgen mee de administratie, doen de was, houden de kantine open en hebben onlangs nog nieuwe netten opgehangen in Diksmuide”, vertelt het olijke duo, van wie elk zowat 25 jaar voetbalervaring op de teller heeft. “We vinden de samenwerking tussen Diksmuide en Oostende een goed idee. We moeten mee met onze tijd en de mogelijkheden hier zijn veel groter. Misschien werd ons stadion op termijn te klein.” Net als de andere medewerkers kregen ze voorafgaand aan de fandag al een rondleiding in het Albertpark. “Wat een mooi stadion, hé.”

Johan en Lilian: “We hebben een lastige periode achter de rug”

Velen zullen Johan Hoste (61) en Lilian Sanders (67) nog kennen als materiaalverzorgers bij KV Oostende. Ze blijven graag als vrijwilliger bij het nieuwe KVDO actief.

“We helpen nu mee in het onderhoud van het stadion”, vertelt het koppel.

“KVO zit voor altijd in uus èrte, in ons hart. We hebben met het faillissement dan ook een lastige periode achter de rug en hebben er nog altijd hartpijn van. Zo hebben we geen afscheid kunnen nemen van de spelersgroep van vorig seizoen, terwijl we toch nauw met de kern werkten.”

“We stappen met plezier mee in het nieuwe verhaal van ‘Kaavéé’. (lachen) Omdat we nog geen nieuwe tenues hebben ontvangen, blijven we voorlopig nog de truitjes van KVO dragen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier