West-Vlaamse derby tussen Mandel United en KV Diksmuide-Oostende verplaatst naar woensdag 11 september

Bij de start van de voorbereiding troffen KVDO en Mandel elkaar al, toen won KVDO met 1-0. Je ziet hier Sibert Himpe en Marc Couckuyt in actie. © RUDY DECLERCK/VDB
Wouter Vander Stricht

Het succesvolle bekerparcours van KV Diksmuide-Oostende zorgt ervoor dat er geschoven moet worden met de kalender.

Op de tweede speeldag, die normaal op zaterdag 7 september zou afgewerkt worden, stond het treffen tussen Mandel United en KV Diksmuide-Oostende gepland in derde afdeling. Maar KVDO reed al een mooi parcours in de Croky Cup en plaatste zich voor de ronde waarin ook de ploegen uit 1B hun intrede doen. Daarbij komt KAS Eupen, tot vorig jaar nog in 1A, op bezoek. Die wedstrijd wordt op vraag van de burgemeester van Oostende op vrijdag 6 september gespeeld.

Twee ambitieuze ploegen

De bond suggereerde aanvankelijk om de competitiewedstrijd midweeks op woensdag 4 september te plaatsen, maar dat zou wel erg dicht bij het bekertreffen van twee dagen later zijn. Er werd nu een uitzondering toegestaan, de derby op Mandel United wordt op woensdag 11 september om 20 uur betwist.

De Diksmuidelingen promoveerden vorig seizoen als kampioen uit eerste provinciale, Mandel United kon net niet de degradatie uit tweede afdeling verhinderen. Beide teams starten ambitieus aan het seizoen. Op de openingsspeeldag trekt Mandel United naar Drongen, KVDO ontvangt de avond voordien SC Wielsbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier