T2 Aaron Brunning over KSC Blankenberge: “Steeds verzorgd en attractief voetbal”

T1 Aaron Bruning heeft het prima naar zijn zin bij KSC Blankenberge. © JPV
Redactie KW

Na een spetterende eerste ronde als neofiet in nationale verwierf KSC Blankenberge naambekendheid in de voetbalwereld. Na nieuwjaar kreeg de kustformatie een dip te verwerken. T2 Aaron Bruning kent de oorzaak en legt de vinger op de wonde.

T1 Steven Van Moeffaert en zijn assistent Aaron Bruning koesteren een vriendschapsband die het voetballeven overstijgt. Spelers die we interviewen zijn vol lof over de samenwerking van de trainers en de professionele oefensessies die ze voorschotelen. Aaron Bruning voetbalde op hoog niveau bij Deinze, Gent Zeehaven, Knokke, VG Oostende en Wingene. In de coronaperiode maakte hij voor het eerst kennis met Blankenberge en trok daarna naar Boezinge, waar hij voor de derde maal een kruisbandletsel opliep.

“Hier aan de kust ben ik niet gedebuteerd als T2, wel bij Sassport Boezinge. In het tussenseizoen contacteerde Steven Van Moeffaert me. Geen moment aarzelde ik. Voor nieuwjaar konden we kiezen uit een voltallige kern, nu worden we geconfronteerd met blessures. Daar hoeven we ons niet achter te verstoppen. Doen we ook niet maar je kunt niet naast de feiten kijken. Ga maar eens na op wie we ettelijke weken geen beroep konden doen: Renato Neto, Simon Savaete, de broers Gianni en Giovanni Longueville, Aäron Belpaire en Gianny Vanhaecke. Dat zijn niet de minsten, hé.”

Papa van een tweeling

“Tijdens de winterstop kwam Tibo Andries over van Torhout KM en Tristan Shillam van Deinze. Na het huidige seizoen trekt Jaro Boone naar Heist en stopt Gianny Vanhaecke. Voor de rest blijven ze allemaal. Er resten ons nu nog drie duels tegen stuk voor stuk rivalen die onder ons gerangschikt staan. Ook naar volgend kampioenschap toe blijft ons DNA superbelangrijk. Wij willen vasthouden aan een typische stijl die KSC Blankenberge uitdraagt. Altijd en overal willen we verzorgd en attractief voetbal brengen. Ja, ik heb het uitstekend naar mijn zin in mijn huidige functie en met een vriend als hoofdcoach. Diep vanbinnen zit misschien wel de drang om het eens als T1 te proberen maar zeker de eerste tijd niet. Vier maanden geleden werd ik immers papa van een tweeling.” (JPV)

Zaterdag 13 april om 19.30 uur: KSC Blankenberge A – KV Eendracht Aalter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier