Stad Oostende is opnieuw eigenaar van stadion KVO

Het stadion van KVO komt in handen van de Stad Oostende. © gf

De stad Oostende heeft de erfpacht van het voetbalstadion van KVO beëindigd Daarmee wordt het stadion opnieuw volledig eigendom van de stad.

In 2015 gaf de stad Oostende het voetbalstadion in erfpacht aan ‘Oostende Stadion nv’. In de erfpachtakte staat dat de stad de erfpacht kan beëindigen als voetbalploeg KVO zou failliet gaan. Omdat KVO begin juni daadwerkelijk failliet ging, besloot het schepencollege de erfpacht op te zeggen.

Eigenaar van stadion

Zo wordt de stad Oostende met onmiddellijke ingang eigenaar van het voetbalstadion en daarbij ook van de tribune die ex-voorzitter Marc Coucke liet bouwen in 2016. De ploeg moest jarenlang meer dan een miljoen euro huur per jaar betalen aan Coucke voor die tribune. Dat was een van de oorzaken van de financiële problemen van de ploeg.

Tot nu toe liet het stadsbestuur altijd in het midden of ze het stadion weer zou opeisen na het faillissement van KVO, al was wel altijd al duidelijk dat de stad dit kon doen. De plannen om samen te werken met KSV Diksmuide lijken alles in een stroomversnelling te hebben gebracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier