SC Wielsbeke moet meteen naar fusieclub KVDO om seizoen te openen: “Dat wordt meteen zware dobber”

Glenn Maddens in het nieuwe shirt van SC Wielsbeke. © Lara Uyttenhove
Redactie KW

Eind vorige week stelde SC Wielsbeke zijn vernieuwde kern voor en de club uit derde afdeling heeft nu ook een nieuw logo. Na een goeie voorbereiding begint zaterdagavond het ernstige werk met de moeilijke verplaatsing naar de fusieclub KV Diksmuide Oostende.

“Die voorbereiding duurt mij elk seizoen een beetje te lang”, stelt Glenn Maddens, die aan zijn elfde seizoen begint bij SC Wielsbeke. “De trainer koos ervoor om het tegen sterke ploegen op te nemen. De resultaten, die trouwens van ondergeschikt belang zijn, waren eerder wisselvallig. Het minpunt was de uitschakeling in de Croky Cup op Zedelgem. Wij moeten die match altijd winnen, maar we hebben het nu eenmaal moeilijk tegen ploegen die een laag blok neerzetten. Dat is een oud zeer, want wij hebben het lastig als wij het spel moeten maken. Wij werkten natuurlijk ook aan onze fysieke paraatheid en op dat vlak zijn wij er helemaal klaar voor. Er waren ook amper blessures, wat een enorm pluspunt is.”

Verjonging

“De kern werd vooral in de breedte versterkt en een stuk verjongd. Dat was nodig, want er zijn verschillende spelers bij Wielsbeke met een vrij lange staat van dienst. Iedereen kreeg tijdens de voorbereiding ruimschoots de tijd om zich te bewijzen en nu is de keuze aan de trainer”, vervolgt Glenn.

“Wij openen de competitie op KV Diksmuide Oostende en dat wordt een zware dobber. Diksmuide pakte vorig seizoen overtuigend de titel in eerste provinciale en met het geval KV Oostende daarbovenop denk ik dat ze momenteel op een roze wolk leven. In de Croky Cup deden zij het trouwens ook prima en dat zal hun vertrouwen nog een extra boost geven. Ik acht ons zeker niet kansloos. Dat zijn leuke matchen om te spelen en daarvoor doe je het allemaal.”

“Ik verwacht een zwaar seizoen en denk dat derde afdeling een van de sterkte reeksen is van de afgelopen jaren. Op het eerste gezicht zitten er niet echt zwakke broertjes bij. Het zal er dan ook op aankomen om elke match bij de les te zijn en vooral de start niet te missen.” (IVD)

Zaterdag 31 augustus om 20 uur: KV Diksmuide Oostende SC Wielsbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier