Nieuw supporterscollectief wil mee beleid van fusieclub KVDO helpen uitzetten: “Fans moeten inspraak krijgen in beslissingen”

Het nieuwe supportersorgaan is er voor iedereen die begaan is met de sport. © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is gestart en ook langs de zijlijn groeperen de Oostendse voetbalfans zich. Met een nieuw supporterscollectief willen ze alvast de inspraak bij het nieuwe verhaal van KVDO bevorderen.

Na het wanbeleid bij en faillissement van KV Oostende willen de lokale voetbalsupporters vanuit de basis meewerken aan het nieuwe verhaal van KV Diksmuide-Oostende, kortweg KVDO. Een vijftiental Oostendse liefhebbers met een hart voor de sport vormen daarom een nieuw supporterscollectief.

Meer inspraak

“We vinden dat de fans meer inspraak zouden mogen krijgen in de beslissingen van de club. Zo werden we in het verleden niet gehoord en bleven we te vaak in de kou staan. Dat kan anders”, weet Milà Provoost. “We willen mee participeren in het nieuwe KVDO-verhaal.”

Peter Van Nuffel, voorheen voorzitter van de KVO-supportersfederatie Kustboys, beaamt: “We zijn geen federatie of fanclub die bijvoorbeeld bussen voor uitmatchen inlast, maar een supportersorgaan voor iedereen die begaan is met de sport. We willen op vlak van beleid nadenken met het belang van de fans voorop. Ook de fans van Diksmuide, niet enkel en alleen de Oostendenaars. Het nieuwe verhaal willen we samen schrijven.”

Een ontmoeting met het bestuur van KVDO, onder wie voorzitter Frederik Willaert en ondervoorzitter Karl Vannieuwkerke, is er nog niet geweest. “Daar willen we snel werk van maken. We moeten Diksmuide als club nog leren kennen. Zo hebben we geen weet van een officiële of overkoepelende supportersclub. Wel hebben we al losse contacten met fans gehad, maar voorlopig niet meer dan dat”, zegt Koen Devisscher.

Het nieuwe collectief trok afgelopen dinsdagavond naar de eerste training op sportcomplex De Pluimen in Diksmuide om daar de contacten te versterken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier