Maxim Vandamme (WS Lauwe): “Vel duur verkopen”

Maxime Vandamme: “Er wacht ons een zware klus.” © VDB
Redactie KW

WS Lauwe is terug van weggeweest. Dit seizoen doet White Star opnieuw zijn ding in de nationale reeksen. Een passend geschenk voor zijn 100-jarig bestaan dat er straks aankomt. Komende zondag, met een thuismatch tegen provinciegenoot SC Blankenberge, opent Lauwe de nieuwe competitie. Met de kustploeg heeft White Star nog een rekening te vereffenen. Bij de geel-zwarte aanhang, die de twee vorige seizoenen verwend werd, hoopt men dat de ploeg hen een eerste zege zal aanbieden.

De vorige seizoenen, in eerste provinciale, nestelde WS Lauwe zich altijd bij de top drie. Vorig seizoen eindigden de geel-zwarten zelfs, na de ongenaakbare kampioen Diksmuide, op de tweede plaats, wat volstond om een ticket te krijgen voor derde afdeling. In de voorbereiding scheerde White Star geen hoge toppen. Voor de Croky Cup werd Lauwe uitgeschakeld door het Oost-Vlaamse Berlare. En ook in de oefenwedstrijden ging het vaak met ups en downs. In zijn laatste oefenwedstrijd op Gullegem tankte Lauwe weliswaar vertrouwen met een 2-2-gelijkspel. Zondag komt Blankenberge op bezoek. “Ik zag de kustploeg al aan het werk, en ik weet dat ons een zware klus wacht”, beseft T1 Maxim Vandamme. “Maar we spelen voor eigen volk. Mijn jongens zullen ongetwijfeld een tandje bijsteken. Steile ambities zijn dit seizoen niet aan ons besteed. Als we een rustig seizoen kunnen volmaken, zal je hier niemand horen klagen.” In het tussenseizoen zag Lauwe Noah Bara, Klaas Lievrouw en Arend Callewaert verhuizen. Vooral het vertrek van de talentvolle Bara en de ongebreidelde inzet van Lievrouw zorgde voor een aderlating. Met de nieuwkomers Thibau Lavens, Seppe Lecour, Fin Nevens, Anthony Gaziano, Antoine Desloovere, Owen Kynds en Amine Boucetta hoopt White Star gewapend te zijn om zonder problemen het seizoen vol te maken.

Bijkomende verdediger

“Al zou een bijkomende verdediger geen overdreven luxe zijn”, voegt Maxim Vandamme er meteen aan toe. “Momenteel zitten we krap inzake jongens die in de verdediging inzetbaar zijn. Als ik op mijn wenken bediend word, zie ik het best wel zitten. In ieder geval, we gaan ons vel duur verkopen”, besluit hij. (AV)

Zondag 1 september om 15 uur: WS Lauwe-SC Blankenberge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier