Mandel United haalt Jef Vandemaele (Winkel Sport), maar ziet Jaron Dumortier naar Sassport Boezinge vertrekken

Coach Angelo Paravizzini is tevreden met zijn jongste aanwinst Jef Vandemaele.
Wouter Vander Stricht

Nog wat wijzigingen in de kern voor komend seizoen bij Mandel United. Verdediger Jaron Dumortier verlaat de club en gaat aan de slag bij eersteprovincialer Boezinge. In zijn plaats komt met Jef Vandemaele (ex-Cercle Brugge en Winkel Sport) een ander verdedigend profiel.

Jef Vandemaele (23)kon zowel als defensieve middenvelder of op meerdere posities in de verdediging terecht. De linksvoetige Oost-Vlaming was kapitein bij Jong Cercle toen Winkel Sport hem daar weg plukte. Samen met Arne De Schepper, die wel een basisplaats afdwong en Izegemnaar Mathieu Vervaecke, kwam het trio over van Jong Cercle naar Winkel Sport. Aan de winterstop trok Vervaecke naar SK Roeselare, Vandemaele koos voor KVV Zelzate dat toen onderin stond in tweede afdeling, de reeks van Mandel United. Hij kreeg er meteen een stek in het elftal, kwam zo ook met 0-2 winnen op Mandel United en Zelzate redde zich. Mandel United dus niet, maar Vandemaele kiest dus voor het project in Mandel United.

Jan Verhaest naar RC Harelbeke

Wie alsnog vertrekt is Jaron Dumortier (23). Die had eigenlijk al bijgetekend, maar zijn lichaam kan geen drie of vier trainingen per week aan. Daarom zet hij een stapje terug en gaat hij bij Sassport Boezinge aan de slag. Ook Jan Verhaest (21), die ook al eerder een overeenkomst had bereikt bij de club, verkast nog naar elders. Hij blijft in tweede afdeling spelen, meer bepaald bij RC Harelbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier