KVK Westhoek speelt in slotwedstrijd verdiend kampioen: “Er heerst een gevoel van ongeloof”

KVK Westhoek moest wel wachten tot de slotwedstrijd om de verdiende titel te behalen. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

KVK Westhoek moest hetzelfde resultaat als Hamme behalen om via de kampioentitel rechtstreeks te promoveren naar tweede amateurklasse. In de eerste tien minuten leek de klus geklaard na doelpunten van Guenoune Chems-Eddine en Gabriël Gaillez. Het werd nog spannend in de laatste vijf minuten na de aansluitingstreffer van Lyasse maar na het laatste fluitsignaal van ref Kevin Bonte kon het feest beginnen.

Trainer Bram Lucker huilde van geluk want wat hij met deze kern presteerde is eigenlijk onvoorstelbaar. “Na wat er in de meimaand vorig jaar gebeurd is met onder meer het vertrek van veel kernspelers en de mislukte fusieplannen met Boezinge, geloofde niemand dat dit Westhoek kampioen zou spelen. Maar het is een fantastische bekroning voor iedereen die er bij betrokken was. Het was een reeks waar alles dicht bij elkaar lag. Nadat we zo lang de rangschikking hebben aangevoerd, wou elke ploeg van ons winnen, de druk was dus groot. We hebben echter teruggevochten en het verdiend afgemaakt. Het was spannender dan wat we enkele weken terug konden verwachten. Er deden geruchten de ronde dat we geen kampioen wilden spelen, maar die pessimisten mogen zich de komende weken komen verontschuldigen”, knipoogt Bram Lucker. “We gaan nu feesten en alles eens laten bezinken en volgend seizoen met hetzelfde enthousiasme in de tweede amateurklasse starten. Maar dure vogels die komen uitbollen krijgen hier zeker geen kans.”

Wederzijds respect

Seppe Gantois (26) is met zijn zes seizoenen de speler die al het langst bij KVK Westhoek speelt. “Dit seizoen was ik goed voor 14 goals en 15 assists”, vertelt Seppe die de kapiteinsband droeg. “Het is het eerste seizoen dat ik zo’n goed gevoel aan het voetbal overhoud. Coach Bram Lucker had mij in het verleden ook al eens als aanvaller opgesteld, maar door omstandigheden was ik vorig jaar rechtsback geworden. De trainer plaatste mij dit seizoen weer in de spits en ik ben tevreden over de opdracht die ik kreeg. Heel wat supporters waren er van overtuigd dat we zouden vechten tegen de degradatie. Ik heb dit seizoen een berichtje gestuurd naar alle spelers om hen te vragen het tegendeel te bewijzen. Door het feit dat we nu kampioen zijn, hebben we iedereen het zwijgen opgelegd en bewezen dat we heel wat in onze mars hadden. Voor mij is het zeker een emotioneel moment. Ik heb dit seizoen lastige periodes gekend. En de laatste weken ging het scoren minder. Ik ben er echter blijven voor gaan en denk dat ik door mijn werkkracht mijn steentje heb bijgedragen in het behalen van de titel. Het is een enorme appreciatie als ik door de supporters mijn naam hoor scanderen. Ik voel dat ik hier graag gezien word en dat komt wellicht ook omdat ik na de wedstrijden graag wat met iedereen praat. Normaal had ik vandaag in de slotwedstrijd zelfs niet mogen spelen want twee weken geleden liep ik tegen Wervik een licht letsel op. Ik miste dus wat kracht maar heb me doorgezet, want die titel wou ik kost wat kost meepikken. Het geeft een enorm goed gevoel om eens niet tegen de degradatie te moeten vechten, maar mee te kunnen draaien met de groep en zelfs kampioen te spelen.”

Filosofie behouden

Geert Glorie is samen met voorzitter Francky Lein en coach Bram Lucker de architect van het nieuwe KVK Westhoek. “Ik kan het nog altijd niet geloven wat die ploeg dit seizoen gepresteerd heeft”, vertelt Geert Glorie. “Eigenlijk heerst er een gevoel van ongeloof en het moet nog eens goed tot me doordringen dat KVK Westhoek kampioen is. We gaan nog niet te ver vooruitblikken maar de filosofie voor volgend seizoen zal zeker dezelfde blijven. We trekken zeker geen vedetten aan, maar wel jonge kerels die talent en potentieel hebben. De ervaring zullen ze wel geleidelijk aan meekrijgen. We zullen op dezelfde weg verdergaan en ook de eigen jeugd bij het A-elftal betrekken. Het is moeilijk om namen te noemen, maar als ik zie tot wat twee achttienjarigen als Fioré Majewski, een speler uit de eigen jeugd, en Emile Mourmann die van Dottenijs kwam, presteren weet iedereen dat de jongeren bij Westhoek zeker een kans krijgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier