Julien Van Volcem staat in het doel bij KSC Blankenberge (3e afdeling VVA): “Ik blijf mikken op de top zes”

Julien Van Volcem ontpopte zich tot vaste waarde bij de kustformatie. (foto JPV)
Redactie KW

Julien Van Volcem woont in een groene wijk op een boogscheut van de terreinen van Jong Male VV. In Blankenberge werkt hij als politie-inspecteur en rapporteert aan Steve Swaenepoel, de voormalige T1 van KSC Blankenberge. Tussen de palen is hij bezig aan een zeer sterk seizoen, dat bevestigt ook zijn keeperstrainer Guy Neirynck.

Over de twee jonge coaches Steven Van Moeffaert en Aaron Bruning laat de ballenpakker zich welgemeend positief uit. “Die hoog gediplomeerde jonge trainers weten waarmee ze bezig zijn. Steven en Aaron kregen een talentrijk geheel in handen maar moesten wel de golven van een nationale reeks trotseren. Ze zorgen voor een frisse wind en leggen nooit druk op. Dit is mijn eerste seizoen aan de kust. Aan de competitie mocht ik niet starten. In alle eerlijkheid, tijdens de voorbereiding bezondigde ik me aan een paar foutjes die ik normaal niet maak. Dus kreeg Nicholas Skverer de voorkeur. Daar kon ik mee leven, het leek me een terechte beslissing.”

Huwelijk

“Op mijn zesde levensjaar begon ik ballen te pakken bij Dosko Sint-Kruis. Daarna ging het richting Roeselare en later AA Gent, waar ik het tot bij de beloften schopte. Mijn volgende ploeg was Sint-Eloois-Winkel: ik fungeerde als doublure voor Sven Dhoest, een sublieme gast waarmee ik nog altijd contact onderhoud. Na Meulebeke in eerste provinciale, zit ik nu opnieuw in nationale, bij de kustformatie. Na tien duels besloten de trainers mij op te stellen, en ik bleef het vertrouwen behouden. Aanvankelijk keepte ik behoorlijk goed, al was het opnieuw wennen geblazen. Voor mezelf ben ik enorm streng, al blijft mijn keeperstrainer Guy Neirynck me verzekeren dat ik geen moment ontgoochel. Guytje is zijn gewicht in goud waard voor de keepers. Hij blijft maar die ballen trappen en maakt me steeds beter. Na Pasen hopen we onze klassering wat rianter te maken. Voor ons eerste seizoen in nationale mogen we niet klagen: we prijken nu op de achtste plek. Ik blijf mikken op de top zes. Na de laatste match vergeet ik even het voetbal, want op 22 juni treed ik in het huwelijk. Een datum om in te kaderen!” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier