Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven

Het mooie bekerparcours van KVDO zit erop. © TVA
Redactie KW

Geen stunt tegen tweedeklasser Eupen, maar wel een zeer straffe prestatie van de club uit Derde Amateur. Als KVDO dit een heel seizoen volhoudt, mag het publiek zich in de handjes wrijven.

Ondanks het verschil op papier viel er op sommige momenten weinig verschil op te maken tussen Diksmuide-Oostende en Eupen. De club van Butter bie de vis deed de Oostkantonners in het slot nog serieus bibberen met nog enkele kansen om die 2-3 weg te wissen. “We deden onze uiterste best en speelden een partij waar nog lang over zal worden nagepraat. Ik denk dat Eupen naar hier kwam met het idee dat het een walk in the park ging worden, maar ze hadden het mis”, glundert Marc Couckuyt (20). De ex-speler van de Kortrijkse beloften, woonachtig in Menen en student immobiliën en verzekeringen in Kortrijk, deed de fans dromen van een absolute stunt met de 1-0. “Toen we op voorsprong kwamen, waren we euforisch en gingen we even aan het genieten. (lacht) Dat ik scoorde tegen Eupen zal nog lang meegaan, hoor. In dit stadion mogen spelen met zo’n publiek: kippenvel! (wijst naar z’n arm) Kijk, ik krijg er nog rillingen van. Ik ben pas 20 jaar en zal zoiets allicht nooit nog meemaken.” Of de competitie voor KVDO nu écht kan beginnen? “Nee, die was al begonnen vorige week tegen Wielsbeke, hoor. Dit was een prestigematch tussenin de wedstrijden tegen Mandel en Elene-Grotenberge. We zijn op onze hoede, we zitten niet in een zwakke reeks.” Coach Dieter Vandendriessche: “Ik ben trots op mijn ploeg. Weet je, voorafgaand aan de bekercampagne had een fan een schema gemaakt van de weg richting bekerfinale. Ik was al blij mochten we één keer stunten tegen een ploeg uit een reeks hoger. Maar als je de match tegen Eupen zag, was onze prestatie geen toeval. We sleurden er een pak kansen uit, speelden volwassen. Wij zijn geen ploeg om aan 50 procent te spelen – anders ben je geen sporter, geen winnaar.”

Diepgaan

“Ik zei het ook tegen mijn jongens. Als we dit kunnen brengen tegen de profs van Eupen, kunnen we dit ook brengen tegen alle andere teams. Vrijdag gingen we diep, maar na onder andere recuperatietrainingen ligt de focus nu vol op het competitievervolg. Er zitten geen zwakke teams in onze reeks”, klinkt het. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier