Slechts drie nieuwkomers bij SV Moorslede (2B): “We moeten proberen te bevestigen in tweede”

Renzo Demeulenaere, Kjell Vanoplynus, Dieter Kindt en Robin Lievens. © SBR
Redactie KW

Tweedeprovincialer SV Moorslede staat synoniem voor weinig beweging op de transfermarkt. Sportief verantwoordelijke Dieter Kindt kon slechts drie inkomende transfers melden: Kjell Vanoplynus (Westrozebeke), Robin Lievens (Staden) en Bartes Van Der Smissen (Racing Lauwe).

“Dit komt ook doordat enkel Simon Vandamme is vertrokken naar een ploeg in het Gentse en Victor Lesage naar Oostnieuwkerke, en Simon Decrock en Gillian Bekaert zijn gestopt. De jongens die erbij gekomen zijn, zijn er wel met een duidelijke meerwaarde voor de ploeg. We willen dan ook na een heel sterk seizoen met een vijfde plaats als gevolg, nu gaan bevestigen in deze reeks. Het woord eindronde uitspreken als ambitie is niet aan de orde, de enige opdracht naar de jongens toe is ervoor zorgen dat het behoud snel verzekerd is. Daarna zien we wel waar ons schip zal stranden.”

Hoewel Kjell Vanoplynus is Moorslede woont, verdedigde hij er nog nooit de kleuren van. “De reden waarom ik nu wel toehapte op het voorstel is omdat ik ooit nog eens met mijn broer Glenn wilde samen spelen. Aangezien hij elk jaar twijfelt om er nog een extra seizoen bij te doen, heb ik nu snel beslist om naar Essevee te komen. Zelf wil ik natuurlijk mij tonen aan de hele vereniging en dit kan de uitslagen alleen maar ten goede komen, natuurlijk. Waar we zullen eindigen, is vooraf moeilijk te voorspellen in deze Kortrijkse reeks. Veel ploegen zullen wellicht van elkaar kunnen winnen, mijn absolute favoriet voor de titel is Zwevegem”, aldus de administratief bediende.

Rustig seizoen

Hoofdcoach Renzo Demeulenaere (47) blikte eerst nog eens terug op het succesverhaal. “Als promovendus zijn we met veel vraagtekens gestart, maar eens de eerste maand voorbij was, was iedereen aangepast aan het niveau en hebben we maar drie keer verloren in de rest van de campagne. Finaal zijn we op plek vijf geëindigd, wat onverwacht was. Gezien er weinig beweging in de spelerskern is, durf ik nu wel spreken van een start met vertrouwen, zonder aan grootspraak te doen. Mijn ambitie met de ploeg is een rustig seizoen”, besluit de sportfunctionaris uit Wervik. (SBR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier