“Respectloos en onmenselijk behandeld”: Glen Saeremans (KFC Poperinge A) reageert na schorsing en non-activiteit

Glen Saeremans is aangeslagen na de beslissing van het bestuur. © VDB
Anton Peene Reporter

Dinsdagavond meldde KFC Poperinge dat het T1 Glen Saeremans (37) op non-actief zet nadat hij geschorst werd voor een rode kaart tegen Beveren-Leie. Nu schetst Glen zijn verhaal, over hoe de club niet alles in de strijd gooide om Glen te verdedigen en over hoe hij zich gekwetst voelt. “Tegelijk voel ik me ook enorm gesteund door veel mensen”, benadrukt hij.

Glen Saeremans kwam begin dit seizoen aan het roer van KFC Poperinge A, als opvolger van Nick De Groote. Voordien was hij jeugdtrainer en had hij enkele seizoenen de B-ploeg onder zijn hoede. Sportief ging het dit seizoen niet altijd even makkelijk, maar na de klinkende 4-0-overwinning tegen rechtstreekse concurrent SC Zonnebeke leek er een nieuwe positieve wind te waaien.

Beelden niet doorgestuurd

Daags na die match was er een online zitting rond de uitspraak van de rode kaarten voor speler Ward Maerten en trainer Saeremans in de match tegen Beveren-Leie een week eerder. Voor de coach werd acht weken geëist. “Die wedstrijd werd gefilmd door de thuisploeg en ik had verwacht dat onze club die beelden zou doorsturen naar Voetbal Vlaanderen. We hadden de beelden ter beschikking. Zo hadden we het ultieme bewijsmateriaal dat er van fysieke belaging, zoals de scheids in zijn rapport noteerde, geen sprake was. Maandag op de zitting – van het bestuur was niemand aanwezig – merkte ik echter dat er geen beelden werden doorgestuurd. Er volgde geen strafvermindering. Ik werd toen een eerste keer in mijn hemd gezet en dat was nog maar het begin.”

“Dinsdagmorgen volgde dan het telefoontje dat ze me op non-actief zetten en er met Didier Bargibant al een opvolger klaarstond. Dan vraag ik me toch af of ze die beelden bewust niet in de strijd gegooid hebben en gewoon een stok zochten om mee te slaan. Ik vind het jammer dat ik niet beter beschermd werd en dat ik dit via telefoon moest vernemen en niet face-to-face.”

Achter de rug

Glen beseft dat het sportief geen topseizoen was. “Dat ze me na de thuisnederlaag tegen BS Geluveld zouden ontslaan, ging ik nog kunnen begrijpen. Maar na een oververdiende 4-0-overwinning tegen rechtstreekse concurrent SC Zonnebeke? Zondag feliciteerden ze me nog met de zege, maar eigenlijk speelde alles zich al enkele weken achter mijn rug af. Daar heb ik het moeilijkste mee. De manier waarop ik behandeld werd is respectloos en onmenselijk. Eerlijkheid vind ik een belangrijke waarde in het voetbal en dat mis ik hier. Dit is toneel.”

Glen is enorm aangeslagen. “Al bijna 30 jaar ben ik verbonden aan deze mooie club. Ik kan door deze schorsing ook niet meer spelen bij de Studaxen, dus het heeft een sportief gevolg.”

Steun

Ondanks dit pijnlijk verhaal voelt Glen zich ook gesteund. “Na de Facebook-post, waar de club nog even natrapte, voelde ik me gesteund door veel mensen binnen en buiten de club. Ik kreeg al tientallen steunberichten. Intussen stapten ook assistent Elie Wade en afgevaardigde Yoni Worm op.”

Dat de deur op een kier staat, daar denkt Glen momenteel niet aan. “Ik moet nu even de tijd nemen om alles te laten bezinken. Het heeft een diepe wonde geslagen. Toch blijf ik hopen dat de spelers zich kunnen handhaven in tweede.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier