KFC Poperinge A zet Glen Saeremans op non-actief: Didier Bargibant (58) doet seizoen uit als T1

KFC Poperinge A beleeft op sportief vlak bewogen tijden. Met een 14de plaats na 25 speeldagen lijkt de strijd voor het behoud er een te worden tot de allerlaatste speeldag © VDB
Anton Peene Reporter

Trainer Glen Saeremans wordt voor onbepaalde tijd op non-actief gezet door KFC Poperinge A. Dit komt onder meer door een lange schorsing die boven zijn hoofd hangt na zijn rode kaart in de match tegen Beveren-Leie. “Dit betekent niet dat de wegen tussen Glen en de club definitief scheiden”, benadrukt voorzitter Kristof Lobeau. “Deze uitzonderlijke maatregel moet ons toelaten om het behoud te verzekeren.” Didier Bargibant – gewezen doelman bij onder meer Club Brugge – doet het seizoen uit als T1.

KFC Poperinge A beleeft op sportief vlak bewogen tijden. Met een 14de plaats na 25 speeldagen lijkt de strijd voor het behoud er een te worden tot de allerlaatste speeldag. Vorig weekend werd nog eens gewonnen, met 4-0 tegen concurrent SC Zonnebeke.

Acht weken schorsing

Maandagavond volgde er een zitting rond de rode kaarten van speler Ward Maerten en trainer Glen Saeremans van de match tegen Beveren-Leie de week voordien. “Glen riskeerde acht weken schorsing en er kwam geen strafvermindering”, zegt voorzitter Kristof Lobeau. “Aangezien het sportief moeilijk gaat dit seizoen, wilden we het seizoen graag uitdoen met een volwaardige T1 en kozen we voor een uitzonderlijke maatregel. We zetten Glen op non-actief en vervangen hem – al dan niet tijdelijk – door een nieuwe T1. Hopelijk kunnen we hiermee uit de precaire situatie geraken.”

Didier Bargibant

De nieuwe T1 hebben ze intussen al gevonden. Het wordt de 58-jarige Didier Bargibant uit Spiere-Helkijn. Tot een maand geleden was hij aan de slag bij Royale Union Tubize-Braine B in eerste provinciale van Waals-Brabant. “Didier is een voormalig doelman van onder meer Club Brugge, in de tijd van Birger Jensen. Bovendien bouwde hij de voorbije jaren een trainerscarrière op en was hij ook even jeugdtrainer bij KFC Poperinge. Didier zag onze ploeg enkele keren aan het werk en nu zal hij de taken van Glen overnemen. Elie Wade blijft als T2 en samen moeten ze het schip in een veilige haven loodsen.”

Tien punten nodig

Na de opluchting tegen Zonnebeke volgt zaterdag al een nieuwe levensbelangrijk duel op het veld van SK Nieuwkerke. “Drie punten zijn opnieuw cruciaal. De ploegen onder ons pakken ook punten en ik denk dat we nog tien punten nodig zullen hebben in de laatste vijf matchen om veilig te zijn. Voor volgend seizoen laten we de deur nog op een kier voor Glen. De wegen hoeven nog niet definitief te scheiden. We concentreren ons nu eerst op de komende weken.”

Zaterdag 23 maart om 17 uur: SK Nieuwkerke – KFC Poperinge A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier