“De rust lijkt nu teruggekeerd”: KFC Poperinge A gaat met nieuw trainersduo Saeremans/Lelong voor het behoud in tweede provinciale

Glen Saeremans. © VDB / Bart Vandenbroucke
Anton Peene Reporter

Het werd een korte passage van twee wedstrijden voor Didier Bargibant bij KFC Poperinge A. Vanuit de spelersgroep kwam de vraag om terug te keren naar de vertrouwde situatie onder Glen Saeremans. Aangezien Glen nog geschorst is, komt er een trainerduo en zal Wannes Lelong deel uitmaken van de staf.

KFC Poperinge A zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de nederlaag tegen VK Avelgem en de winst van SV Ingelmunster staat de ploeg nu voorlaatste. Het bestuur voelde zich genoodzaakt om opnieuw in te grijpen. “Deze beslissing, is net als de vorige, in het belang van de club”, zegt voorzitter Kristof Lobeau (51). “De vorige beslissing was misschien ongebruikelijk, maar we moesten iets doen nadat onze trainer door een schorsing op non-actief stond. We lieten steeds de deur open voor een terugkeer, met zicht op volgend seizoen dan vooral.”

Geen beterschap

“Intussen is de situatie weer anders. Onder de nieuwe trainer kwam er geen beterschap. Didier beschikt over heel veel voetbalkennis. Hij wilde graag zijn spelsysteem doordrukken, maar dat paste nu niet. In Nieuwkerke zat er winst in, na een hoogst twijfelachtige gelijkmaker. In Avelgem volgde een kansloze nederlaag en zagen we niet de evolutie die we hoopten te zien. In Poperinge zijn we dan misschien wel Keikoppen, maar soms moet je pragmatiek laten primeren. We zochten naar een nieuwe oplossing.”

Wannes Lelong

“Zondag gingen we in gesprek met onze ervaren speler Wannes Lelong om als een soort speler-trainer te fungeren tijdens de matchen. Wannes heeft al ervaring als jeugdtrainer bij onder meer KVK Westhoek en Zulte Waregem en hij beschikt ook over een UEFA A-diploma. Hij is een directe communicator en kent de club heel goed. Wannes wilde dit engagement aangaan, maar niet alleen. Zo kwamen we bij Glen Saeremans uit. Glen zal de trainingen leiden, maar mag door zijn schorsing niet in de dug-out of in de kleedkamers aanwezig zijn. Ik begrijp dat er de voorbije weken veel wenkbrauwen gefronst zijn, maar nu voel ik dat de rust teruggekeerd is en dat we de rangen kunnen sluiten. Dat is ook nodig want het belangrijkste doel is dat we met onze A-ploeg in tweede kunnen blijven. We hebben het niet meer in eigen handen en zullen ons nog drie keer 200 procent moeten geven.”

Comeback

Ook voor Glen volgt er dus een onverwachte comeback. “Ik mag gelukkig wel nog voetballen, de schorsing heeft enkel met mijn trainersfunctie te maken. Zondagmorgen kwamen ze mij na de wedstrijd met de Studax-ploeg vragen of ik een duobaan met Wannes zag zitten”, zegt Glen. “Ik wilde daar een dag over nadenken. Hetgeen er allemaal gebeurd was, was nog niet helemaal verwerkt en ik wilde niet emotioneel reageren. In de loop van maandag hoorde ik meer dan tien spelers die me vroegen om terug te keren. Ik heb uiteindelijk toegezegd voor de spelers.” Dinsdagavond leidde hij weer de training als vanouds. “Tot op het moment dat ik veld betrad, twijfelde ik nog of dit wel de juiste keuze was. Eens ik op het veld stond, voelde het heel natuurlijk aan en was het alsof ik nooit weggeweest was. Ik wil niet te veel terugdenken aan het verleden en we moeten ons nu concentreren op het slot van deze competitie. De excuses zijn op, maar het geloof is er nog steeds. Of het nu met Didier is, met mij, of internationale toptrainers als Jürgen Klopp en Pep Guardiola, het zijn de spelers die het zullen moeten doen. Wannes en enkele andere spelers zullen mijn verlengstuk zijn zondag. Wannes en ik zijn leeftijdsgenoten, zaten samen nog op school en speelden zelfs een tijd samen. We kennen elkaar goed en hebben al veel met elkaar gesproken.”

Volgend seizoen?

Zondag komt Vlamertinge op bezoek. “We zijn blij dat Ward Maerten terug is. Er is maar één zo’n speler in onze kern en hij is een belangrijke schakel. Hannes Moyaert is onzeker en Moussa Camara komt niet meer af. We zullen geen cadeaus krijgen en ik zou dat ook niet willen. Het wordt een hevige strijd.” Over volgend seizoen is nog niet gepraat. “Er zijn heel duidelijke afspraken gemaakt met het bestuur. De focus ligt op de komende wedstrijden”, aldus Glen Saeremans (37).

Zondag 14 april om 15 uur: KFC Poperinge A – KSK Vlamertinge A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier