Bruno Dhoop van RC Bissegem wil opnieuw met zege aanknopen

Bruno Dhoop is aan zijn tweede seizoen bezig bij RC Bissegem. © VDB
Redactie KW

Geen 9 op 9 voor RC Bissegem. In buur Moorsele moest Racing zijn meerdere erkennen, verloor na een aantrekkelijke en spannende wedstrijd met 3-2.

RC Bissegem was met 6 op 6 uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Op de eerste speeldag werd Zonnebeke met overtuigende 4-0 cijfers weer huiswaarts gestuurd. En ook promovendus Geluwe moest in Racing zijn meerdere erkennen. Maar sedert vorige speeldag op Moorsele weet Bissegem opnieuw wat verliezen is. “We hebben het in de eerste helft laten liggen”, blikt Bruno Dhoop nog even terug. “Toen waren we met lengten voorsprong de betere ploeg. Maar met slechts een karige 0-1 voorsprong aan de rust vertikten we het om onszelf te belonen. Uiteindelijk kregen we in het slot van de wedstrijd nog het deksel op de neus.”

“Of die nederlaag hard is aangekomen?”, schokschoudert Bruno Dhoop. “Niemand die graag verliest. Vooral niet omdat we goed bezig waren. Maar we verloren een veldslag, nog lang niet de oorlog. Uit die nederlaag moeten we de nodige lessen trekken, scherper zijn in de zone van de waarheid. In ieder geval, zaterdag aan huis tegen Vlamertinge moeten we opnieuw aanknopen met de zege.”

Voetbalplezier teruggevonden

Bruno Dhoop is aan zijn tweede seizoen bezig bij RC Bissegem. “Mijn jeugd heb ik bij KV Kortrijk doorlopen. Daarna trok ik naar Gullegem, toen onder de leiding van Pascal De Vreese. Als jong gastje mocht ik er enkele keren als bankzitter fungeren. Toen het jaar daarop Allan Deschodt overnam, kwam ik minder aan bod. Uit pure ontgoocheling volgde ik het voetbal drie jaar van achter de omheining. Uiteindelijk hervatte ik bij Heestert, ben Sparta nog altijd dankbaar voor de kansen die ik er kreeg. Vorig seizoen koos ik voor Bissegem. Onze start was er een in mineur. Tot T1 Pascal De Vreese orde op zaken kwam zetten. De beste trainer die ik ooit heb gehad, die iedereen bij de les houdt en met niet weinig tevreden is”, besluit Bruno Dhoop. (AV)

Zaterdag 21 september 19 uur: RC Bissegem – SK Vlamertinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier