“We willen de club daar krijgen waar het zou moeten staan”: KFC Meulebeke wil rug rechten na desastreus seizoen

We zien boven v.l.n.r.: Walter Lava, Jurgen Desoete, Marc Calleeuw, Rik Bouckaert, Davy Lammertijn, Luka Casier, Mathis Lievens, Xandro Cagliostro, Hierro Verbeke, Matthias Blomme, Rune Vervelghe, Dirk Verwilst en Pieterjan Delbaere. Onder v.l.n.r.: Miguel Vanhee, Tim Bruynooghe, Ricardo Perneel, Milan Vandommele, Jerome Laethem en Emal Ahmadi. Naigell Vanfleteren en Joecy Mbundu ontbreken. (foto WD)
Werner De Vooght
Werner De Vooght Medewerker KW

Na een desastreus seizoen met een degradatie tot gevolg, probeert KFC Meulebeke de rug te rechten in tweede provinciale. Er tekenden negen nieuwe spelers voor de eerste ploeg en er kwamen vijf spelers bij voor de beloften. In de vernieuwde kantine zijn ze samen met de aangepaste staf voorgesteld.

Burgemeester en ondervoorzitter Dirk Verwilst verwelkomde iedereen, bij gebrek aan een voorzitter. Hij blikte kort terug, maar sprak vooral over de toekomst.

“Het vorige seizoen was er eentje om in de onderste schuif te plaatsen. We speelden in eerste provinciale en hebben dat afgesloten met slechts acht punten. Dat hebben de trouwe supporters nog nooit meegemaakt. Maar dat laten we achter ons en richten onze blik op de toekomst. We gaan proberen met een nieuwe staf en de spelers een goed seizoen te draaien, en KFCM te laten staan waar het zou moeten staan. Daarvoor zijn negen nieuwe spelers aangetrokken en wij danken hen voor het vertrouwen in de club. Vijf spelers komen de B-kern versterken; ze hebben een goed seizoen gespeeld en moeten proberen door te stromen naar het eerste elftal. Ik wil ten slotte ook onze sympathisanten oproepen om de jongens te komen aanmoedigen, om op eigen terrein zoveel mogelijk punten bijeen te spelen.”

Rik Bouckaert en Marc Calleeuw kwamen in de helft van vorig seizoen naar de club als trainersduo. Ook in het nieuwe seizoen staan zij aan het roer, samen met de nieuwe doelmannentrainer Davy Lammertyn. Het trainerstrio hoopt de neerwaartse tendens te doen keren en ervoor te zorgen dat iedereen kan fier zijn op de vereniging.

Brulaap

“Dat zal niet makkelijk zijn”, zei Marc Calleeuw. “Ik heb al een drietal jaar samengewerkt met Rik en we gaan samen proberen om KFCM zo hoog mogelijk in het klassement te brengen.”

“We gaan eens plezier maken, maar als er moet gewerkt worden, moet dat ook. Er wordt wel eens gezegd dat ik een brulaap ben. Wel, bij sommige spelers moet dat, bij andere niet. Over een zestal weken begint de voorbereiding. Daarin gaan we de basis leggen om met de juiste mentaliteit, fysieke paraatheid en een goed systeem de competitie aan te vatten. Wij gaan er alles aan doen om KFC Meulebeke opnieuw op de kaart te zetten.” (WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier