VV Koekelare (2A) wil bij Jong Male iets rechtzetten

© Foto Coghe
Redactie KW

Scheidsrechter in het titeldebat en de eigen stek in de top vier handhaven. Met dat doel trok VV Koekelare vorige zaterdag naar titelkandidaat KWS Houthulst. Met succes: 2-5! Dat wordt ook zondag uit bij leider Jong Male het opzet van Kristof Decaestecker en maats.

Na een moeilijke tweede periode en een trainerswissel herpakte VV Koekelare zich. In 2024 werd enkel verloren bij Lichtervelde en Dosko St-Kruis. De voorbije vijf speeldagen verloor het team van trainer Steve Swaenepoel niet meer. Goed voor elf op vijftien. De scalp van vice-leider Houthulst hangt al in de kleedkamer van zwart-rood. Nu nog die van Jong Male?

Veel doelpunten

“Als je het doelsaldo erbij neemt weet je genoeg”, benadrukt Decaestecker. “Beide teams hebben veel scorend vermogen. Thuis verloren we eind oktober met 1-4 van Jong Male. Verdiend! Dus hebben we zondag iets recht te zetten.” Dat moet gebeuren zonder Seppe Driese, uit bij Houthulst goed voor twee goals. In die partij pakte hij z’n derde gele kaart zodat de jonge aanvaller geschorst toekijkt.

Haalt Koekelare ook bij Jong Male een goed resultaat komt een ticket voor de eindronde weer wat dichter. Vorig jaar haalde de club, aan het einde van het eerste seizoen in tweede provinciale, de finale van die nacompetitie. In die eindstrijd toonde Westrozebeke zich sterker. “Het tweede seizoen in een hogere reeks wordt traditioneel als moeilijk gezien”, beseft Decaestecker. “We kenden een lastige periode, maar de voorbije weken hebben we bevestigd. Als je de kans krijgt om de eindronde te spelen mag je dat niet laten liggen.”

Intussen besliste de 36-jarige centrale verdediger ook volgend seizoen de defensie van VV Koekelare te organiseren. “Luisteren naar mijn lichaam is de boodschap”, besluit de opvoeder in het VTI van Torhout. “Dit seizoen miste ik nog maar twee matchen. Dus geen probleem voor een vijfde seizoen bij deze club.” (HF)

Zondag 17 maart om 15 uur: Jong Male – VV Koekelare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier