Trainer Kris Brackx neemt na negen jaar ontslag bij Eendracht De Haan

Met Kris Brackx verdwijnt een monument bij Eendracht De Haan. © JPV
Redactie KW

Kris Brackx uit Bredene loodste zijn Eendracht De Haan afgelopen kampioenschap naar de hogere reeks. De start in tweede provinciale verliep ondermaats. Kris Brackx is de eerste om dat toe te geven. Hij nam na acht duels een drastische beslissing en gaf na negen jaar zijn ontslag.

“Ja, ik heb mijn ontslag ingediend omdat ik eerlijk wil blijven met mezelf. Promotie of niet, ik bleef verantwoordelijk voor de sportieve resultaten, en die vielen tegen. We torsen de rode lantaarn en oogstten slechts 2 op 24. Heel even zag ik beterschap, in Houthulst, waar we slechts in de slotminuten de boot in gingen. De week daarop, thuis tegen Oudenburg, vond ik ons spel opnieuw ondermaats. Dus hield ik de eer aan mezelf. Ik heb het er emotioneel moeilijk mee en had misschien nog enkele weken kunnen proberen. Anderzijds kan een nieuwe wind misschien het geheel aanwakkeren.”

Wederzijds respect

“Het bestuur betreurt mijn beslissing. Het respect is immers wederzijds. We werken negen jaar vlekkeloos samen en we kennen elkaar door en door. De toekomst? Mijn vrouw wil dat ik met voetbalpensioen ga maar zelf doe ik geen uitspraken. Eerst wil ik alles laten bezinken, want dat was geen eenvoudige beslissing.”

Doodjammer

Kapitein Yannick Dekeyzer voetbalt al acht seizoenen onder de vleugels van Kris Brackx en betreurt zijn vertrek. “Natuurlijk vind ik het ontslag van de coach doodjammer. Akkoord we haalden slechts twee puntjes maar dat moet je kaderen. Alle omstandigheden zaten tegen, nog altijd kampen we met drie smaakmakers die langdurig buiten strijd zijn en voorts komen er jongens aan de aftrap die nog niet helemaal fit zijn. Het siert Kris Brackx dat hij de eer aan zichzelf houdt en denkt in het belang van de club. Anderzijds genoot hij nog het vertrouwen van iedereen.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier