KWS Oudenburg staat voor pittige derby

“Ik voetbal met meer vertrouwen, we zitten als club in een goeie flow”, zegt Yannick Laleman. (foto LIN)
Redactie KW

Met 36 punten op vijf speeldagen van het einde mag KWS Oudenburg, nieuw in tweede provinciale A, niet klagen. De voorbije weken speelde Yannick Laleman (22) zich in de kijker. Na de winterstop scoorde hij elf doelpunten.

Het contrast tussen heen- en terugronde is groot. Voor de winterstop hield een letsel Laleman een tijd langs de kant. Trainer Stefan Schwarz gunde hem vooral invalbeurten. Als wisselspeler pakte hij een rode kaart wat hem een schorsing van vier speeldagen opleverde. In de terugronde kon de jonge aanvaller wel z’n stempel drukken.

Meer vertrouwen

“Eén goal voor Nieuwjaar, elf na de winterstop”, glundert Laleman. “Aan wat dat grote verschil ligt? Goeie vraag, moeilijk te verklaren. Het loopt lekker, ik voetbal met meer vertrouwen, we zitten als club in een goeie flow. Meestal speel ik in punt, soms op de flank. We slaagden erin om na Nieuwjaar van een paar toppers te winnen.”

Oudenburg won met 3-6 bij leider Jong Male en smeerde ook Veurne een thuisnederlaag (1-2) aan. Daarna waren de resultaten even wat minder, maar tegen rode lantaarn VV Tielt werd orde op zaken gezet: 6-1-winst! Nadat Bohdi Boey met twee goals de ban brak nam ook Laleman twee treffers voor z’n rekening. Een goeie generale repetitie voor het duel bij Snaaskerke.

“Altijd een pittige derby, hard tegen onzacht”, beweert Laleman. “Ook een niet-onbelangrijke wedstrijd. Winst duwt ons in de richting van de eindronde voor promotie. Bij verlies moeten we weer vrezen voor de barragewedstrijden voor het behoud. Zo dicht ligt het tegen elkaar. Wij tellen 36 punten. Daring Brugge heeft er als derde laatste 29. In ons eerste seizoen in tweede is enkel behoud van tel.”

Volgend seizoen

Wat volgend seizoen niet verandert. “Ik kreeg telefoontjes van een andere tweedeprovincialer en van een vierdeprovincialer, maar ik blijf bij Oudenburg”, besluit Laleman. “Geen moeilijke beslissing, ik vermoed ook de juiste. Behoud wordt ook volgend seizoen het doel.” (HF)

Zondag 24 maart om 15 uur: SK Snaaskerke – KWS Oudenburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier