Kapitein Kristof Decaestecker loopt scheur patellapees op

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Brute pech voor Kristof Decaestecker, kapitein van VV Koekelare (2A). Vroeg in de match bij leider Jong Male liep hij een ernstig knieletsel op. Zijn patellapees scheurde af. Er wacht de centrale verdediger een hele lange herstelperiode.

Op het VTI in Torhout zullen ze hun opvoeder dit schooljaar niet meer zien. Twee dagen nadat hij de blessure opliep, werd hij reeds geopereerd. Zijn been zit enkele weken in het gips. Momenteel geniet hij van platte rust. “Daarna krijg ik een brace, hopelijk kan ik me dan al eens verplaatsen”, zucht hij. “Met dat blok aan het been moet ik me beperken tot geschuifel tussen mijn bed in de living en de zetel. Meer is niet mogelijk.”

Tussen minuut vijftien en twintig van de match bij Jong Male gebeurde het. “Ik trapte een lange bal, schoof een beetje weg en bleef met mijn steunbeen in het kunstgras zitten”, blikt Decaestecker terug. “Patellapees af, klonk de diagnose. Wat betekent minstens zeven maanden revalideren. Je hoort het dikwijls: synthetische velden leveren vaak de zwaarste letsels op.”

Risico’s afwegen

Dus geen voorbereiding op volgend seizoen voor de kapitein van VV Koekelare, de start van de competitie 2024-25 haalt hij niet, het grootste deel van de heenronde zal hij moeten missen. Vraag is of hij nog terugkeert op het veld. “Dat wordt risico’s afwegen”, beseft Decaestecker.

“Ik ben 36. Evident wordt het niet. Ik voetbal al van mijn vijfde. Enige slijtage is er uiteraard. Het belangrijkste voor mij is nu de oude worden. Zodat ik in de eigen tuin met mijn kinderen weer tegen een balletje kan trappen.”

Vanuit z’n zetel en bed volgt hij de strijd om een eindrondeticket van VV Koekelare. Z’n team staat vier speeldagen voor het einde alleen aan de leiding in het derde periodekampioenschap. Met één punt voorsprong op Diksmuide B en Lichtervelde, twee op Hooglede en Snaaskerke.

“Bij de dichtste achtervolgers zitten een paar clubs die tegen de degradatie strijden en in het competitieslot veel punten pakken”, weet Decaestecker. “Ik hoop dat mijn ploeg opnieuw de eindronde haalt. De thuismatch van zaterdag 13 april tegen Oudenburg probeer ik bij te wonen.” (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier