Birger Longueville voetbalt opnieuw bij Jong Male (2A)

Birger Longueville is opnieuw voetballer en geniet voluit. (foto JPV)
Redactie KW

De meegereisde supporters keken waarschijnlijk verbaasd op toen ze Birger Longueville met de starters het terrein zagen opdraven in Lichtervelde. De hele wedstrijd hield hij het vol en zorgde er mee voor dat de nul overeind bleef.

Nochtans had Birger Longueville voor het huidige kampioenschap gezegd dat hij de schoenen zou opbergen wegens de onmogelijke combinatie met zijn werk. “Zes seizoenen voetbalde ik samen met mijn broers in Blankenberge. Ik mis hen, maar anderzijds ben ik enorm fier dat ze de poort naar nationale hebben opengebroken. Ik zakte af naar Jong Male, maar voelde dat de leeftijd begon op te spelen, dus nam ik afscheid in alle vriendschap.”

“Toen Jong Male geteisterd werd door zware blessurelast kreeg ik een telefoontje van T1S tijn Desmet: of ik zou willen meedoen aan de donderdagtraining. Ik kon geen neen zeggen tegen de coach en bood me aan op de oefensessie. Die verliep dusdanig positief dat ik meteen geselecteerd werd. Ach, het verwonderde me niet dat ik meteen mocht starten: je pakt geen ijzervreter als ik mee om zijn broek te verslijten in de dug-out hé.”

Vier finales

“T1 Stijn Desmet blijft beweren dat we nog vier finales dienen te betwisten. Houthust volgt op vier punten, maar ons programma lijkt me toch niet van de poes. Of ik het seizoen zal uitdoen? Dat hangt van twee factoren af. Zal mijn lichaam niet reageren als ik opnieuw 90 minuten opdraaf? Zal de sportieve staf mij nog meevragen? Die zaken heb ik niet in de hand. Tot drie dagen na het duel in Lichtervelde bleef ik stijf en stram. Gelukkig kon ik rustig recupereren tijdens het paasweekend”, zegt Birger.

“Eerlijk gezegd zou ik wel graag die laatste lijn meedraaien hoor. Hier voetballen nog allemaal vrienden van mij en op een boogscheut van mijn woning de poort naar eerste provinciale helpen openduwen streelt mijn ijdelheid, ondanks het feit dat ik een dertiger ben en al in zoveel voetbalwaters zwom. Stel je voor dat de oude Birger nog een kampioenstitel op zijn palmares mag inschrijven? Gewoon zalig toch?”

(JPV)

Zaterdag 6 april om 19.30 uur: KSV Veurne A – Jong Male VV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier