Behoud moeilijk voor VV Tielt (2A)

Thibauld Coeman. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

VV Tielt is aan een dramatisch seizoen bezig in tweede provinciale A. Het staat met zes punten laatste en afgelopen zaterdag verloor het thuis kansloos met 1-5 tegen RFC Lissewege. Meteen al de 16de nederlaag op rij.

“Het is dramatisch”, zegt aanvaller Thibauld Coeman. “Toen ik hier vorig jaar tekende, was er nog geen vuiltje aan de lucht. Kort daarna waren er echter veranderingen in het bestuur, vertrok een groot aantal spelers en raakten bepaalde sterkhouders langdurig geblesseerd. Heel wat jonge gasten werden noodgedwongen opgenomen in de eerste ploeg en spelen bijna wekelijks. Die jongens doen hun best, maar het is normaal dat ze nog tekortkomen.”

Levendige club

“Ondanks alles blijft de sfeer behoorlijk goed en hangt de groep nog altijd goed aan elkaar. Toch merk je dat er al eens wat vaker met de vinger wordt gewezen na een zoveelste nederlaag. We starten elke match vol goede moed, maar de kopjes gaan alsmaar sneller naar beneden wanneer het eerste tegendoelpunt valt. Het wordt alsmaar moeilijker om daarmee om te gaan.”

Thibauld Coeman, die vorig jaar nog bij Racing Waregem speelde, heeft intussen al getekend bij tweedeprovincialer Sint-Denijs. “Ik heb mijn lessen getrokken uit dit seizoen. Bij de onderhandelingen heb ik wat meer doorgevraagd over de situatie van de club en van de eerste ploeg. Dit wil ik niet nogmaals meemaken, want ergens is dit gewoon een verloren jaar voor mij. Ik geef me nog volledig voor de ploeg en ik ben er zeker van dat we nog wel wat punten zullen pakken, maar de redding zal allicht een onmogelijke opdracht worden. Ik denk dat de club zich moet focussen op volgend seizoen in derde provinciale. Het zal belangrijk zijn om de rust terug te laten keren en voor stabiliteit te zorgen. Daarnaast hoop ik dat de club ook wat meer aandacht heeft voor randzaken zoals een eetfestijn of een actiedag. Het is noodzakelijk om ook aan de buitenwereld te tonen dat VV Tielt nog altijd een levendige club is.” (RV)

Zondag 18 februari om 15 uur: KSK Snaaskerke VV Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier