Bart Cleenwerck (Daring Brugge 2A) geraakt allicht niet speelklaar

Bart Cleenwerck is nog heel even buiten strijd. Hij hoopt weldra weer zijn voetbalshirt aan te trekken. © JPV
Redactie KW

In een duel in het teken van de Beker van West-Vlaanderen in Marle, op zondag 11 augustus, kwam de Brugse kapitein Bart Cleenwerck ongelukkig neer en diende naar spoed te worden gebracht. De 39-jarige voetbalvirtuoos had zo uitgekeken naar de competitiestart in tweede, maar moet nu ongeduldig afwachten.

Bart Cleenwerck start zijn vijfde seizoen op het Tempelhof. Voorheen leefde hij zich uit in hogere reeksen bij Male, Jabbeke, Oostkamp en Kortemark. “Ik voel me in mijn sas bij Daring. We maakten samen mooie tijden mee in derde provinciale en promoveerden zowaar via de titel. Afgelopen competitie redden we ons ultiem, op bezoek bij mijn ex-club Jong Male. Wij verzekerden het behoud en namen de jongens van de Brieversweg de titel af. Ik telde de dagen af naar de nieuwe competitie maar nu vrees ik: het zal echt nipt worden. In Marke had ik net een strafschop omgezet toen ik ongelukkig neerkwam.”

Bezeten van het spel

“Uit ervaring weet ik dat er een hemelsbreed verschil is tussen tweede en derde provinciale. In de hogere reeks wordt veel meer gevoetbald en krijgen we een hoger niveau te zien. Kleppers als Jelle Van Der Veken, Matteo Couwyzer, Jari Van Loo, Roosevelt Owusu, en Emile Aspeslagh, om er maar een paar te noemen, trekken ons niveau de hoogte in. Doelman Kobe Vandeweghe verhuisde naar Zedelgem, hij wordt vervangen door Vittor Masselus van Jong Male. T1 Preben Verbandt is hier intussen een meubelstuk geworden en T2 Michael Hollevoet vult hem perfect aan. We openen de competitie tegen het gedegradeerde Meulebeke. Daarna trekken we naar ons zwarte beest Veurne.” (JPV)

Zondag 1 september om 15 uur: Daring Brugge VV – KFC Meulebeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier