KVDO bekert voort na zenuwslopende strafschoppenreeks tegen Ganshoren

KVDO bekert voort. © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

In de vijfde ronde van de Beker van België boekte KVDO, de samenwerking tussen KSV Diksmuide en het failliete KV Oostende, een nieuw succes. FC Ganshoren uit Tweede Amateur ging voor de bijl na strafschoppen. Nu wacht een duel tegen een profclub.

Aan sfeer in een goed gevuld Albertpark geen gebrek. Zo’n 1.500 fans zakten naar de Van Tyghemlaan af. Na de stunt tegen Heist uit Eerste Amateur kwam Ganshoren op bezoek. KVDO begon het best aan de match en na nauwelijks 2 minuten tikte Tanghe een voorzet van Cottignie in doel. Ganshoren herstelde even het overwicht, maar geraakte niet verder dan enkele schuchtere pogingen. KVDO claimde dan weer een rode kaart voor de Brusselaars toen een doorgebroken Tanghe na mogelijks contact tegen de vlakte ging.

KVDO begon goed aan de tweede helft, maar Ganshoren lukte de gelijkmaker via de knikker van de bonkige Boulhassane. De bezoekers hadden relatieve controle, Diksmuide-Oostende speelde enkele tegenaanvallen niet goed uit. Alweer Tanghe kon z’n kopbal niet kadreren. En in blessuretijd werd de West-Vlaamse winning goal nog afgekeurd voor offside.

Geen goals in de verlengingen – hoewel: Ganshoren miste op het einde nog alleen voor doel – en dus kwamen er strafschoppen aan te pas. In een ongelooflijk spannende reeks van 12 penalty’s werd het 3-2: keeper Vercruysse pakte er twee, Ganshoren mikte er twee op de lat.

In de volgende ronde wacht tweedeklasser Eupen. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier