Darren Degryse (KSV Oostkamp A): “Ik betreur het vertrek van Delaere”

Overal waar Darren Degryse voetbalde, bracht hij toegevoegde waarde. © JPV
Redactie KW

Het vertrek van hoofdcoach Kurt Delaere na nieuwjaar heeft nogal wat opschudding verwekt op de Valkaart. Kevin Deslypere, ex-speler en kenner van het huis, nam over, maar hield het luttele weken later al voor bekeken. Nu is Nigel Smith aan zet. De voormalige T2 vertrekt na dit kampioenschap en vervoegt zijn voormalige sportieve baas naar Harelbeke.

KSV Oostkamp A startte de competitie meer dan hoopgevend, maar na het afscheid van Kurt Delaere overheerste wisselvalligheid. Op 9 maart oogstten de jongens van de Valkaart hun laatste punt, in de derby tegen Mandel United A. Daarna volgden nederlagen tegen Cercle Brugge B (5-1), Zulte Waregem (1-5), Eendracht Aalst (4-1) en Racing Club Gent A (1-3). Darren Degryse legt heel sereen de vinger op de wonde. “Trainers beoordeel ik niet, al kan ik wel stellen dat ik het vertrek van Kurt Delaere betreurde. Vervolgens werd ons geheel dooreengeschud door een overvloed aan blessures en ook schorsingen. Gelukkig komen de meesten langzaam maar zeker terug”, zucht hij.

Twee kleppers

“We moeten allemaal ons ritme terugvinden en op ons typische enthousiasme de laatste rechte lijn afwerken. Er wachten ons nog twee duels op verplaatsing, tegen kleppers uit de top vijf; Merelbeke en Dikkelvenne A. Eind april treden we nog een laatste keer in eigen vesting aan, tegen Wetteren A, dat op de voorlaatste stek vertoeft. Ik mag er niet aan denken dat we niet één keer meer zouden zegevieren. We moeten gewoon dat eergevoel laten spelen en als dikke kameraden de volle negentig minuten afmaken. Mijn eerste seizoen Oostkamp zit er bijna op. Club Brugge, Varsenare, Cercle Brugge en KV Oostende, waar ik strandde bij de beloften, waren mijn vorige uitdagingen. Altijd beleefde ik plezier aan het spelletje.”

“Met Stijn Desmet en Kenneth Dhondt zijn onze twee nieuwe sportieve leiders bekend. Voornoemd duo verrichtte knap werk in Male, dat moet dus ook lukken bij KSV Oostkamp. Op de Valkaart wordt een heel nieuw hoofdstuk geschreven”, besluit Degryse. (JPV)

Zaterdag 20 april om 20 uur: KFC Merelbeke – KSV Oostkamp A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier