Ward Maréchal wil basisgoalie blijven bij Excelsior Zedelgem

Ward Maréchal is net op tijd hersteld. Wie zal de competitie starten: hij of Kobe Vandeweghe? © JPV
Redactie KW

Ward Maréchal is kind van het huis en keepte nooit elders dan bij Excelsior Zedelgem (1e). Afgelopen kampioenschap was het een dubbeltje op zijn kant: Niels Lannoo en Ward Maréchal keepten beiden bij het vlaggenschip. Tot twee keer toe kreeg eerstgenoemde de voorkeur, maar kwetste zich telkens ongelukkig. Ward zette het verstand op nul en nam toen opnieuw plaats tussen de palen.

Niels Lannoo zocht andere oorden op, Ward Maréchal bleef en krijgt nu de concurrentie van Kobe Vandeweghe, die overkomt van Daring Brugge. De neofiet kreeg het vertrouwen in de Croky Cup tegen Wielsbeke en hield de nul. In de volgende ronde, thuis tegen RUS Biesme, mocht Ward Maréchal de netten verdedigen. “Het liep lekker tot ik halfweg de tweede helft een verre bal wilde onderscheppen. Ik werd getorpedeerd door een bezoekende aanvaller en kon niet meer verder. Kobe Vandeweghe kwam opnieuw in doel en in blessuretijd achtten we de klus geklaard: het was 1-1 en wij kregen een strafschop. Die werd gemist en op counter scoorden de gasten met een onhoudbare vrije schop.”

Sportieve strijd

“Intussen is die kater verteerd en mijn kwetsuur, die erger had kunnen zijn, behoort ook tot het verleden. Binnenkort maken de trainers kenbaar wie als ballenpakker de competitie zal starten. Onze keeperstrainer Sam De Jaeghere zal daarin wel inspraak hebben. Tot het uiterste zal ik me weren, Kobe Vandeweghe ook. We voeren een sportieve strijd, maar verwerken als dikke vrienden de oefensessies. Mijn concurrent is een fantastische kerel, je kunt op hem niet kwaad zijn. Krijgt Kobe de voorkeur, dan blijf ik trainen en mijn stinkende best doen. Mag ik de competitie starten, dan zal mijn maatje mij gegarandeerd steunen en motiveren. Laat ons maar heel lang concurreren, we komen telkens met veel plezier samen trainen. We starten de competitie op zaterdag 31 augustus thuis tegen Rumbeke. We zijn versterkt en onze trainers kennen we door en door. Tom Van Hulle was ettelijke jaren een monument als T2 en promoveerde tot hoofdcoach. Zijn assistent is Michaël Cornelis, de voetbalvirtuoos die tot vorig seizoen ons leidde tussen de krijtlijnen”, besluit Ward Maréchal. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier