Remko Vandamme vindt makkelijk de weg naar doel bij Sassport Boezinge A

Remko Vandamme begint aan zijn tweede seizoen bij Sassport Boezinge. © VDB
Anton Peene Reporter

Bekerhouder Sassport Boezinge A kon zich plaatsen voor laatste 16 in de Beker van West-Vlaanderen. Zaterdag volgt het echte werk, met de start van de competitie. Net als de voorbije jaren is de eerste match tegen SK Oostnieuwkerke.

In de beker kon Remko Vandamme twee keer scoren in de 1-4-zege bij tweedeprovincialer KV Diksmuide-Oostende B. “Bij de rust stonden we nog achter, maar uiteindelijk zetten we in de tweede helft de scheve situatie recht. Als titelverdediger in de beker willen we opnieuw een gooi doen naar bekerwinst.”

Titularisrol

Remko Vandamme is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sassport Boezinge. De 22-jarige Geluwenaar was voordien actief bij Rumbeke, Gullegem en Geluwe. “Bij Geluwe zette ik mijn eerste voetbalpasjes. Op mijn negende stapte ik over naar FC Gullegem. Daar stroomde ik door tot in de eerste ploeg.”

De aanvaller was vorig jaar vooral bankzitter. “Een voetballer wil zoveel mogelijk spelen en ik hoop dat ik dit seizoen wel een titularisrol zal hebben. De voorbereiding was alvast veelbelovend. Ik zit goed in mijn vel en dat uit zich op het veld. Ik kon elf keer scoren, al zijn statistieken voor mij niet het belangrijkste. Het collectieve gaat voor op alles, maar het is natuurlijk fijn dat ik mijn steentje kan bijdragen.”

Competitiestart tegen Oostnieuwkerke

Zaterdag opent Sassport Boezinge A de competitie tegen Oostnieuwkerke. “De voorbije weken hebben we gewerkt aan de automatismen, want de ploeg is fel vernieuwd. De frisse wind ervaar ik positief en ik kijk uit naar zaterdag. Hopelijk mag ik opnieuw starten, maar die keuze wordt door de trainer gemaakt. Ik zal er alleszins keihard voor werken. Vorig jaar openden we ook al tegen Oostnieuwkerke. Toen werd het 7-1 in Boezinge, maar in de terugronde verloren we. Het is dus zaak om ons vanaf het eerste fluitsignaal in te zetten. Inzet en mentaliteit was vorig seizoen regelmatig een werkpunt. Ik denk dat we daar wel stappen in gezet hebben”, aldus Remko, die zowel als flankaanvaller of diep in de spits uit de voeten kan. “Het hangt af in welke opstelling we spelen. Het is een voordeel dat we verschillende spelsystemen kunnen spelen.”

Zaterdag 31 augustus om 18.30 uur: Sassport Boezinge A SK Oostnieuwkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier