KFC Moen ontvangt promovendus KFC Marke A: “We proberen zeker de punten thuis te houden”

Siebe Declercq werkt nog aan zijn conditie. © VDB
Redactie KW

FC Moen diende een totaal nieuwe ploeg te bouwen. T1 Grégory Vandenbulcke stapte halfweg vorig seizoen over naar Heestert. Niemand die echt weet hoe zwaar de ploeg nu weegt. Feit is wel dat ze een prima start namen. In de eerste seizoensmatch blikten ze Jong Male in met 1-5, waarna ze in de derby met het sterke Heestert de 1-1 aan huis konden houden. 4 punten op 6. Daarmee draai je mee aan de top.

Volgende week staat de zwart-gelen alweer een serieuze opdracht te wachten. Promovendus Marke A komt op bezoek. Zijn de mannen aan de Sportstraat in Moen in staat om hun tot nu foutloze parcours verder te zetten?

Mooier voetbal

Gerechtigd correspondent Peter Raes blijft voorzichtig. “Met een heel nieuwe ploeg moet je wel behoedzaam blijven. Maar ik zie wel dat we heel wat voetballend vermogen in huis hebben. Onze nieuwe coach Julien Deconinck heeft bijna heel de ploeg samengesteld, en hij deed dat prima. Dat we nu bovenin meedraaien, is natuurlijk meegenomen. Maar kijk, Jong Male was net als Marke A komend weekend, een ploeg die de eerste keer in de hoogste provinciale reeks uitkomt. Dan weet je vooraf niet wat je voorgeschoteld krijgt. We zullen weer pas na een kwartiertje zien hoe die mannen spelen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet weet of Marke zich dermate heeft versterkt of niet. Maar ik weet wél dat wij met onze ploeg nu mooier voetbal brengen dan vorig seizoen. En dat moet ook, want we willen niet meer aan de staart bengelen. We mikken op de linkerkolom.”

Moen kampt al jaar en dag met een zwaar terrein in de winter. “Dat is juist”, bevestigt Peter Raes. “Nu ligt de grasmat er mooi bij, maar van zodra het wat slechter weer wordt, is het hier lastig voetballen.”

Fysiek sterk zijn

“Dat is nu nog niet aan de orde, maar je moet erop voorbereid zijn en dus een prima fysieke conditie onderhouden. Onze trainersstaf werkt daar hard op. De meesten zijn nu al fysiek top. Ik zie enkel nog groeipotentieel op dat gebied voor Siebe Declercq, Elias Ben Ali en mogelijk ook nog voor doelman Jordy Mervilde. Maar zij zullen snel ook top zijn, daar ben ik van overtuigd. We kijken uit naar de komst van Marke. We proberen zeker de punten thuis te houden.” (MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier