Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker

Jarric Buysse heeft nog niets van zijn enorme snelheid ingeboet. Hij blijft een absolute topper: waar ligt zijn voetbaltoekomst? © VDB
Redactie KW

Zaterdagavond 3 mei, Royal Knokke FC verslaat kampioen La Louviere met 0-3. De vorige matchen, uit bij Antwerp B en thuis tegen Union Namur, werden ook gewonnen. Na de recente negen op negen, prijken de jongens van T1 Jannes Tant op positie drie.

In Antwerpen speelde Jarric Buysse de volle 90 minuten. Thuis tegen Union Namur bleef de flankverdediger aan de bank gekluisterd. In La Louvière mocht hij het laatste kwartier invallen. De dag na de voorbije zaterdagavondmatch bleef Jarric Buysse de sociale media in de gaten houden.

“Ik kan nog ettelijke jaren meedraaien in nationale”

“Vanzelfsprekend volgde ik nauwgezet de prestaties van Mandel United, waar ik een contract voor de tweede afdeling heb getekend. Mijn nieuwe club degradeert evenwel naar derde, dus deze verbintenis heeft geen waarde meer. Net als de andere nieuwelingen Liam Prez, Aaron Dhondt, Preben Stiers en Mats Demets heb ik geen enkele zekerheid meer. Wie zal er nog belangstelling tonen voor iemand van 33? Nochtans voel ik geen greintje sleet en kan ik gegarandeerd nog ettelijke jaren meedraaien in nationale.”

Geen verlenging

“Met de vorige Knokse coach Yves Van Borm werkte ik drie competities samen met Deinze en zes aan de Oostkust. Toen Jannes Tant de sportieve leiding overnam, leek er geen vuiltje aan de lucht. Ik bleef mijn ding doen op linksachter en toonde me voldoende flexibel om de strategie van de nieuwe coach uit te voeren. Na nieuwjaar kreeg ik de andere kant van de medaille te zien, en verzeilde meer naast de starters dan me lief was. Tevens werd me medegedeeld dat mijn contract niet zou verlengd worden.

Profploegen

Nochtans was ik, volgens mijn eigen inschatting, even sterk bezig als de voorbije kampioenschappen. Natuurlijk pleziert het me dat de vereniging, waarvan ik nog steeds deel uitmaak, op één match van het einde positie drie bezet. Nochtans zijn wij quasi allemaal amateurs tussen een leger van profploegen. Mij rest nog één duel in ons schitterende Burgemeester Graaf Leopold Lippens park, dat tegen Sporting Charleroi B. Als ik ook maar enkele minuten mag opdraven dan zal ik, wellicht emotioneel, afscheid nemen van al die fantastische supporters.”

Hoop en wanhoop

“Wat daarna? Nu weet ik het echt ook niet meer! Tussen hoop en vrees wacht ik op een seintje van Mandel United, al zullen die verantwoordelijken daar ook serieus teleurgesteld zijn. Toen ik tekende had ik nooit verwacht dat Mandel United zou degraderen. Wie wel?” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier