T2 Geoffrey Claeys (Royal Knokke FC) over thuisduel RC Gent: “De automatismen en de conditie staan op punt”

Redactie KW

Verlaine en Rochefort gingen al voor de bijl in de Croky Cup. Op zondag 29 augustus komt RC Gent op bezoek in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park. De grote massa zal alvast aanwezig zijn, want de gloednieuwe accommodaties van Royal Knokke FC trekken meer dan ooit de aanhang aan.

T2 Geoffrey Claeys is nieuw in de trainersstaf van Yves Van Borm. Hij kwam in de plaats van Eddy Sys, die tientallen jaren de functie van assistent op zich had genomen, maar die niet langer kon combineren met zijn werkomstandigheden. Geoffrey Claeys kent Yves Van Borm door en door. “In Deinze werkten we destijds optimaal samen gedurende ettelijke jaren. Daarna scheidden onze wegen. Toen ik enkele maanden geleden voor het eerst, samen met hem, op de prachtige mat van ons stadion vertoefde, werd ik toch overvallen door een zekere fierheid. Akkoord, ik ben in het bezit van een Uefa A diploma en fungeerde twee jaar als jeugdoefenmeester in Australië, maar werken voor Knokke betekent altijd iets speciaals. De Croky Cup is tot op heden een mooi verhaal.”

“Nu wacht ons een thuisduel tegen RC Gent, dit is de laatste klip voor de clubs uit 1A in de pot komen. Iedereen uit de regio herinnert zich nog dat bekerhouder Standard Luik voor de bijl ging in eigen vesting. Yves Van Borm hunkert naar die confrontaties. Onze coach straalt het motto uit van Royal Knokke FC: altijd ambitie, altijd schitteren. Hij trekt zijn trainersstaf maar ook de supporters mee in zijn enthousiasme.”

Rol van betekenis

“Onze baas blijft het om de haverklap verkondigen”, gaat Claeys verder. “Hij wil zowaar doorstoten naar de finale en zal, tegen wie hij ook uitgeloot wordt, het thuisvoordeel niet uit handen geven. We hebben al enkele weken serieus werk geleverd. De automatismen staan op punt en de conditie kan niet beter. Te vroeg top? Daar zal Yves wel een plannetje voor hebben. Wat de competitie betreft, zijn we de eerst speeldag bye, daarna trekken we naar Dender. Slechts op 26 september treden we voor het eerst thuis aan, tegen Rupel Boom. Hoe dan ook, ik denk dat we klaar zijn om een rol van betekenis te vervullen. Zelf voel ik me happy in mijn rol. Yves weet dat hij me alles mag vragen. Ik beheers de materie. Voor Knokke was ik werkzaam in tweede provinciale, bij FC Kleit. Die jongens gingen voor mij door het vuur, maar ik ben te veeleisend voor dat niveau. In Knokke ben ik fulltime met het voetbal bezig, net als mijn collega’s uit de staf. De spelers verdienen optimale begeleiding. Ze zullen er ons gegarandeerd heel veel voor teruggeven.” (JVH)

Zondag 29 augustus om 16 uur: Royal Knokke FC RC Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier