Royal Knokke FC niet zonder moeite voorbij RCS Verlaine

Nils Pierre is sneller op de bal dan Ilias Bouhlal. © (Foto VDB)
Redactie KW

Portier Sven Dhoest hoefde zijn handschoenen niet vuil te maken, zijn verdedigers hielden de zone potdicht. Op geen moment kon Verlaine dreiging verwekken. De gasten zetten evenwel verwoed druk op de bal zodat de thuisformatie het normale spel niet kon ontwikkelen.

Na vrijschop slaagde Gertjan Martens er even voor het halfuur in de ban te breken. Na een stimulerende speech van de sportieve staf halfweg veranderde het spelbeeld na de rust. Verlaine slaagde er overigens niet meer in de vooropgestelde tactiek te belopen en nog voor het uur had Nico Binst de onoverkomelijke 3-0 cijfers op het scorebord geplaatst. In een overbodig slothalfuur dikten Yoshi Mariën en Louis Declerck aan tot forfaitscore. Nu wacht de kustformatie een nieuwe opdracht in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park, op zondag 22 augustus, tegen Rochefort.

Debuteren met een achterstand

Eén van de uitblinkers was Nils Pierre die, volgens zijn coach, in de vorm van zijn leven verkeert. “We pakten het in de eerste helft te simpel aan omdat ons tempo te traag lag. We werden door T1 Yves Van Borm hierop gewezen halfweg en we hadden de boodschap begrepen. Dankzij een spetterende herneming plaatsten we ons dus met brio. Met Rochefort trekken we opnieuw een haalbare kaart zodat we mogen lonken naar de pot met de ploegen die op het hoogste niveau uitkomen. We startten de voorbereiding op 2 juli en aanvankelijk sukkelden ettelijke collega’s met kwaaltjes, allicht te wijten aan de coronastop. Nu lijkt quasi iedereen topfit. De positieve lijn moeten we kunnen doortrekken tot we voor de competitie in actie komen. Op de eerste speeldag zijn we bye en dat vind ik niet zo opportuun. Je debuteert hoe dan ook met een achterstand. Maar kom, we evalueren week na week: nu maken we ons op voor de komst van Rochefort.”

R Knokke FC – RCS Verlaine 5-0

R Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Pierre, Binst (78’ Akhathanov), Vandewalle (72’ Vervaque), Savaete, Mariën (78’ Neyts), Samyn, Buysse, Martens, De Wilde (72’ Declerck).

Doelpunten: 23’ Martens 1-0, 51’ Binst 2-0, 56’ Binst 3-0, 67’ Mariën 4-0, 89’ Declerck 5-0.

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier